O săptămână întreagă a repetat cât de frumos era trofeul. La tragerea la sorți. Pe rețelele de socializare. Probabil și părinților și amicilor. Avea o mare dorință de a repeta isprava. Atât de mare, încât la primele meciuri a muncit mai mult decât era de așteptat, ca atunci când știi că ai toată presiunea pe umerii tăi. Apoi, când părea că a trecut ce e mai rău și tabloul părea să-i surâdă, dincolo de condițiile meteo, peste Halep a venit ciclonul «Amanda». Puff, a măturat cu ea. Săraca Simona, un singur trofeu nu e suficient pentru ea”, potrivit Eurosport Italia.

Fostul lider mondial al WTA, Simona Halep a fost eliminat în sferturile de finală de la Roland Garros de Amanda Anisimova (17 ani, locul 51, WTA), în două seturi, cu scorul de:  2-6, 4-6. De asemenea, aceasta a căzut pe locul 8 în clasamentul WTA. Cel mai spectaculos salt l-a făcut australianca Ashleigh Barty, câștigătoarea de la Roland Garros, care a ajuns pe locul al doilea WTA.

Simona Halep nu a izbutit să își apere titlul câștigat în 2018 la Roland Garros și a căzut cinci poziții în clasamentul oficial, evitând cumva la limită să iasă din TOP 10 WTA.

Citeşte şi:

Kristina Mladenovic, „noua regină” a probei de dublu feminin