„Sicilia a avut un număr redus de cazuri de COVID-19. Există șanse să avem fani în tribune, dar și pentru cei de la televizor va fi emoționant. Ne gândim la un total de 500, împărțiți în două tribune”, a declarat Oliviero Palma, directorul turneului, într-un interviu pentru ubitennis.com, potrivit gsp.ro.

Potrivit acestuia, turneul ar putea avea un tablou principal de 48 de poziţii şi nu 32 astfel încât să cuprindă şi nume grele din TOP 10 WTA: Elina Svitolina (locul 5, WTA), Kiki Bertens (locul 7, WTA) sau Simona Halep (locul 2, WTA).

„Ar fi frumos să o avem pe Simona pe tablou, dar ne dorim să dăm o şansă tuturor jucătoarelor. La început de an ne gândeam că i-am putea oferi un wild-card Mariei Şarapova, dar s-a retras”, a subliniat Oliviero Palma.

WTA intenționează să nu acorde puncte WTA la turneul de la Palermo, pentru a le ușura jucătoarelor revenirea în circuit.

„Dacă nu se vor da puncte, ce sens mai are să mergem să jucăm? Știu că vor mai exista tot felul de consultări în următoarele săptămâni și se vor mai lămuri anumite aspecte”, a subliniat Elina Svitolina.

Până la reluarea meciurilor din circuit, Simona Halep și-a anunțat deja prezența la turneul de la Stuttgart, din mai 2021. În acest sens, Anke Huber, directorul sportiv al turneului din Germania, a confirmat prezența Simonei, despre care a mai spus că este nerăbdătoare să joace iar tenis.

”Simona, (n.r. care anul trecut, 2019 nu a putut participa din cauza unei accidentări), este nerăbdătoare să joace iar tenis”, declara Anke Huber, pentru publicația Kicker.

Circuitul profesionist WTA și ATP a fost suspendat până pe 13 iulie, fapt care a determinat şi anularea turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Sportiva noastră este considerată cea mai bună jucătoare din lume pe zgură şi va porni cu prima şansă la Roland Garros 2020 – ediția din toamnă.

Calendarul publicat de WTA arată că Internazionali Femminili di Palermo e primul turneu programat după pandemia de coronavirus. Competiția va avea loc în perioada dintre 3 și 9 august, se desfășoară pe zgură și are premii în valoare totală de 275.000 de dolari. De asemenea, circuitul ATP se va relua din 14 august cu turneul de la Washington, urmând Cincinnati – mutat la New York- US Open, Kitzbuhel, Madrid, Roma și Roland Garros.

Citeşte şi:

Un fost antrenor al Simonei, impresionat de personalitatea acesteia. „E o jucătoare care evoluează mult din instinct”