De ce s-a retras Simona Halep de la turneul WTA de la Palermo? „Fricile mele…”

-


Fostul lider mondial al WTA, Simona Halep (locul 2, WTA) a renunţat să mai participe la turneul WTA de la Palermo unde era cap de serie numărul 1 din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 din România şi a fricii de a călători din nou în străinătate în pandemie.

”Dată fiind creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din România și fricile mele de a călători în străinătate, am luat, cu greu, decizia de a mă retrage de la Palermo. Aș vrea să mulțumesc organizatorilor turneului și ministrului Sănătății din Italia pentru eforturile pe care le-au făcut pentru mine (n.r. derogarea de la intrarea pentru 14 zile în carantină”, a scris Simona Halep, pe contul său de Twitter.

Turneul WTA de la Palermo este primul din pandemie care se va desfăşura pe zgură în perioada 3-9 august. Până la startul turneului de Grand Slam de la Roland Garros de la sfârşitul lunii septembrie, sportiva noastră are şansa să joace pe zgură la Praga între 10-16 august. Strategia Simonei Halep vizează trofeul de la Roland Garros, performanţă pe care a reuşit-o în iunie 2018 în contextul în care este cotată drept cea mai bună sportivă de pe zgură din circuit.

Deşi a suferit din cauza măsurilor de carantinare de la Bucureşti, Simona Halep şi-a reluat în forţă antrenamentele sub supravegherea online a lui Darren Cahill, care îi dă feedback-uri pe whatsapp despre ceea ce trebuie să mai accentueze în pregătire alături de antrenorul secund, Artenom Apostu-Efremov. Măsurile excesive de carantinare şi lipsa spectatorilor din tribune au determinat-o pe Simona Halep să nu mai participe la turneul de Grand Slam de US Open care se va desfăşura la New York unde încă mai există focare puternice de coronavirus, existând un pericol real de infectare.

În acest sens, guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunțat că US Open se va juca în acest an, în perioada 31 august – 13 septembrie. Potrivit acestuia, turneul se va desfășura fără spectatori și cu măsuri sporite pentru a proteja jucătorii și antrenorii. În momentul de faţă, Serena Williams este primul nume cu greutate din circuit care şi-a anunţat participarea la US Open, deşi antrenorul său, Patrick Mouratoglou, şi-a exprimat unele rezerve faţă de măsurile de carantinare.

Circuitul profesionist WTA și ATP a fost suspendat până pe 13 iulie, fapt care a determinat şi anularea turneului de Mare Şlem de la Wimbledon.

Citeşte şi:

UPDATE. Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Palermo. Palma: ”Suntem foarte dezamăgiți și frustrați”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.