Simona are motive de bucurie înaintea startului turneului de Grand Slam de la Australian Open 2021. Pandemia nu a diminuat valoarea premiilor

-


Fostul lider mondial al WTA, Simona Halep (locul 2, WTA) are motive de bucurie înainte de startul turneului de Grand Slam de la Australian Open 2021 întrucât valoarea premiilor care vor fi acordate sportivilor nu vor fi diminuate de criza economică generată de pandemia de coronavirus.

Organizatorii de la Australian Open au decis să menţină la un nivel înalt premiile, iar primul Grand Slam al anului viitor va avea aceleași sume ca și anul trecut. Premiile acordate la Roland Garros, dar şi la alte turnee importante disputate fără spectatori, au fost micşorate semnificativ în contextul pandemiei. Acest lucru nu se va întâmpla însă la Australian Open, spre bucuria jucătorilor de tenis, scrie prosport.ro.

În acest sens,Craig Tiley, directorul turneului, a anunţat sumele cu care vor fi premiate jucătoarele la ediţia din 2021 a Australian Open, programată să înceapă pe 8 februarie.  Astfel, turneul australian va fi dotat cu premii în valoare totală de 48,83 milioane de dolari, rămânând cel mai bogat turneu de Mare Şlem.

Jucătorul şi jucătoarea care vor triumfa în probele de simplu îşi vor asigura câte un jackpot în valoare de 2,83 milioane de dolari, în timp ce finaliştii vor fi răsplătiţi cu câte 1,42 milioane de dolari. Sportivii vor câştiga o avere prin simpla prezenţă în runda inaugurală: 61.899 de dolari. În 2020, Simona Halep, cea care şi-a anunţat deja prezenţa la Melbourne, a ajuns până în semifinale, fiind recompensată cu 715.280 de dolari. Aceasta a fost învinsă de Garbine Muguruza (Spania) în penultimul act,  în două seturi, cu scorul de 7-6(8), 7-5.

Din a doua parte a lunii ianuarie, Simona va începe împreună cu Cahill noul sezon cel mai probabil la noul turneu de la Abu Dhabi, programat în perioada 5-13 ianuarie 2021, pentru a se încălzi înainte de Australian Open (8-21 februarie).

În sezonul 2020, Simona Halep a câștigat 23 din cele 26 disputate, clasându-se astfel pe prima poziție într-un top al procentajelor de victorii/meciuri disputate, cu 88,5%, potrivit eurosport.ro. Sportiva noastră a fost urmată de Naomi Osaka, cu 84,2%, iar pe locul trei s-a poziționat liderul mondial, Ashleigh Barty, cu un procentaj de 78,6%.

Citește și:

Simona, pe ultima sută a antrenamentelor pentru noul sezon. Turneul de la Abu Dhabi, primul din 2021

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.