Simona Halep, sub lupa jurnaliștilor francezi. ”Înfrângerile dureroase și victoriile dulci i-au dat doza de experiență care le lipsește multor jucători tineri”

-


Jurnaliștii francezi de la site-ul Tennis World susțin că fostul lider mondial al WTA Simona Halep (locul 2, WTA) va atinge vârful maturității, iar acest lucru o va ajuta să aibă un sezon foarte bun.

„Anul său a fost pozitiv, în ciuda a tot, în ciuda faptului că a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. La ce ne putem aștepta de la ea în anul 2021? Simona, încarcată cu o forță mentală considerabilă, atinge acum vârful maturității sale mentale, fizice, tehnice și tactice. Experiența, înfrângerile dureroase și victoriile dulci i-au dat doza de experiență care le lipsește multor jucători tineri, chiar și campionilor de Grand Slam. O experiență care poate fi decisivă în cele mai delicate momente ale sezonului. Un sezon care, dacă totul merge bine, va fi lung, incluzând și Jocurile Olimpice. Un sezon care le va cere sportivilor să înțeleagă și când este timpul să se odihnească sau să spună ”Nu” unui turneu”, notează jurnaliștii portalului Tennis World.

În momentul de față, Simona Halep se antrenează la București pentru Australian Open 2021, după ce s-a vindecat de noul coronavirus. Sezonul 2020 a fost unul mult mai scurt pentru toate jucătoarele din circuitul WTA, pandemia de coronavirus dând peste cap toate planurile.

Din a doua parte a lunii ianuarie, sportiva noastră va începe împreună cu Darren Cahill noul sezon cel mai probabil la noul turneu de la Abu Dhabi, programat în perioada 5-13 ianuarie 2021, pentru a se încălzi înainte de Australian Open (8-21 februarie).

În sezonul 2020, Simona Halep a câștigat 23 din cele 26 de partide disputate, clasându-se astfel pe prima poziție într-un top al procentajelor de victorii/meciuri disputate, cu 88,5%, potrivit eurosport.ro. Sportiva noastră a fost urmată de Naomi Osaka, cu 84,2%, iar pe locul trei s-a poziționat liderul mondial, Ashleigh Barty, cu un procentaj de 78,6%.

Șapte dintre cei zece specialiști întrebați de Eurosport consideră că Simona va câstiga un singur Grand Slam în 2021. Patru dintre cei zece cred că Halep va triumfa din nou doar la Roland Garros, în timp ce trei cred că sportiva noastră își va apăra titlul la Wimbledon.

Sportiva noastră va merge în Australia între 15-17 ianuarie, va petrece două săptămâni în carantină, apoi va evolua la un turneu WTA 500 la Melbourne, pentru a se pregăti pentru Australian Open, care va începe de pe 8 februarie.

Citește și:

Federer a declarat forfait pentru turneul de Grand Slam de la Australian Open 2021


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.