Simona a anunţat când ar putea reveni oficial în circuit. „Îmi este dor să joc”

-


Fostul lider mondial al WTA, Simona Halep (locul 2, WTA) este în mare formă şi acest lucru l-a demonstrat duminică la Cluj, la Winners Open, unde a jucat la dublu alături de Horia Tecău împotriva perechii formate din Gabriela Ruse şi Marius Copil. Miza meciului nu a fost scorul întrucât partida a fost una demonstrativă, ci mai ales bucuria de a reveni din nou pe teren. La finalul partidei câştigate extrem de uşor, în două seturi, cu scorul de 6-3, 6-4, Simona a declarat că ar putea reveni oficial în circuit pe 3 august la turneul de la Palermo.

 

„Îmi este dor să joc şi îmi face mare plăcere să particip la acest turneu. Abia aştept să ne întâlnim pe teren împreună cu toţi ceilalţi jucători şi sper să fie distractiv. Momentan nu o să joc nimic, sunt doar aici la Cluj ca să ne simţim un pic bine. Ca toată lumea (n.r. despre perioada de izolare). Am stat protejată cât s-a putut de mult. M-am odihnit şi sper să treacă toată nebunia. S-a schimbat viaţa mea. Totul e diferit. Faptul că nu mai călătoresc a fost şi un lucru bun, pentru că m-am odihnit foarte mult, mi-am dorit acest lucru. E greu fără turnee, simt lipsa lor, sper ca în curând să putem călători în linişte şi fără teamă, pentru că este un pic îngrijorător. Nu am luat încă o decizie clară, dar eu sper să încep cu Palermo”, a declarat Simona Halep, la Cluj.

În momentul de faţă, turneul de la Palermo este prima competiţie oficială care va fi organizată de când au fost blocate turneele de tenis, din cauza pandemiei cu virus Wuhan în luna martie. Competiţia va începe din 3 august, iar organizatorii speră să se desfăşoare şi cu spectatori în tribune, întrucât Sicilia nu a fost afectată de multe cazuri de infectări cu COVID-19. De asemenea, directorul turneului a invitat-o pe Simona Halep şi speră să poată aduce în Italia şi alte jucătoare, precum Elina Svitolina (locul 5, WTA) şi Kiki Bertens (locul 7, WTA) în timp ce premiile totale sunt de circa 2.225.000 dolari.

Deşi a suferit din cauza măsurilor de carantinare de la Bucureşti, Simona Halep şi-a reluat în forţă antrenamentele sub supravegherea online a lui Darren Cahill, care îi dă feedback-uri pe whatsapp despre ceea ce trebuie să mai accentueze în pregătire alături de antrenorul secund, Artenom Apostu-Efremov.

„De când mă aflu în echipa Simonei observ aportul imens pe care l-a avut (n.n. Darren Cahill) în dezvoltarea Simonei. Comunică foarte ușor, foarte direct, vede foarte bine lucrurile și știe cum să transmită mesajul eficient. Săptămâna trecută toate antrenamentele au fost în direct pentru Darren, am pus sistemul video în funcțiune. Ne mai dă feedback în timpul antrenamentului pe WhatsApp. E încântat că Simona stă pe teren, că se simte bine și are șansa să lucreze pe zgură, afară. În Australia e sezonul ploios, practic iarna, și zicea că e o vreme foarte frumoasă la noi. La el e frig și bate vântul”, declara antrenorul Artemon Apostu-Efremov, la postul Digi Sport.

Măsurile excesive de carantinare şi lipsa spectatorilor din tribune au determinat-o pe Simona Halep să nu  mai participe la turneul de Grand Slam de US Open care se va desfăşura la New York unde încă mai există focare puternice de coronavirus, existând un pericol real de infectare.Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunțat că US Open se va juca în acest an, în perioada 31 august – 13 septembrie. Potrivit acestuia, turneul se va desfășura fără spectatori și cu măsuri sporite pentru a proteja jucătorii și antrenorii.

„Mi-am spus gândurile atât lui Stacey Allaster, dar și lui Steve Simon. Le-am explicat circumstanțele deciziei mele. Vreau să specific că decizia mea nu este definitivă. Dar, așa cum stau lucrurile astăzi, nu plănuiesc să joc la US Open”, declara Simona Halep, pentru ESPN, în iunie.

Circuitul profesionist WTA și ATP a fost suspendat până pe 13 iulie, fapt care a determinat şi anularea turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Sportiva noastră este considerată cea mai bună jucătoare din lume pe zgură şi va porni cu prima şansă la Roland Garros 2020 – ediția din toamnă.

 

Citeşte şi:

Un fost component al Generaţiei de Aur, impresionat de personalitatea Simonei Halep. „Ştie ce înseamnă respectul pentru oameni”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.