Simona Halep, un exemplu de bun simţ şi solidaritate

-


Fostul lider mondial al WTA, Simona Halep a făcut un gest de solidaritate pentru medicii români care luptă în aceste zile cu pandemia de COVID-19 şi a donat o sumă de bani pentru spitalele din Constanţa şi Bucureşti. Halep este blocată la Bucureşti unde din cauza coronavirusului nu se poate antrena.

„Din păcate, traversăm o perioadă foarte grea, cu încercări noi pe care cu greu le-am fi putut imagina acum câteva luni. Pe de altă parte, este ocazia perfectă pentru a arăta că şi noi ştim să fim solidari şi responsabili cu vieţile noastre şi ale celor din jurul nostru. În timp ce noi stăm acasă medicii şi personalul medical fac eforturi uriaşe ca să trateze şi salveze fiecare viaţă expunându-se personal pentru binele general. Haideţi să urmăm cu stricteţe indicaţiile transmise de autorităţi şi să contribuim astfel, fiecare dintre noi, la rezolvarea acestei probleme de natură să ne afecteze dramatic cursul normal al vieţii. Am decis să donez o sumă de bani pentru achiziţionarea echipamentelor şi materialelor necesare în asemenea situaţii, sumă ce va fi direcţionată imediat către autorităţile medicale din Bucureşti şi Constanţa. Încurajez pe toţi cei care pot să sprijine să contribuie şi ei la eforturile comune de combatere a acestui virus. Între timp, să avem cu toţii grijă de noi, să fim responsabili şi pozitivi! Să ne ajute Dumnezeu!,” a declarat Simona Halep, într-un video publicat pe Facebook.

În momentul de faţă, circuitul WTA este blocat din cauza pandemiei de coronavirus şi până pe 2 mai activitatea sportivă este îngheţată. Dacă situaţia creată de coronavirus se va temporiza în următoarele săptămâni, primul turneu care ar urma să aibă loc ar fi de la Madrid, care ar începe pe 4 mai.

„Din cauza focarului global de coronavirus, turneele WTA la Stuttgart, Istanbul și Praga nu vor avea loc așa cum era programat. Regretăm acest lucru pentru fani, jucătoare, sponsori şi suporteri.  În acest moment, circuitul WTA este suspendat până pe 2 mai. Vom lua o decizie săptămâna viitoare cu privire la turneele pe zgură din circuitul european și vom continua să monitorizăm situația și impactul acesteia asupra sezonului 2020”, arată WTA.

De asemenea, Simona Halep se menţine pe locul al doilea în clasamentul WTA întrucât nu a pierdut niciun punct deoarece turneul de la Indian Wells a fost anulat.

Parcursul foarte bun din debutul acestui sezon au transformat-o pe Simona în analizele caselor de pariuri drept principală favorită la câştigarea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului de la Roland Garros. În momentul de faţă, bookmakerii i-au acordat o cotă de 6, principalele urmăritoare fiind Serena Williams și Ashleigh Barty (cotă 10). Următoarele în această ierarhie sunt Kiki Bertens, Garbine Muguruza și Bianca Andreescu, toate cu cotă 12. Naomi Osaka (15), Elina Svitolina (18) și Angelique Kerber (20) sunt și ele printre favorite.

Citeşte şi:

Simona Halep, blocată la Bucureşti. Circuitul WTA, „îngheţat” până pe 2 mai


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.