Sindicalist CFR, după negocieri: Ne așteaptă vremuri grele. Ceață totală în jurul Statutului feroviarului

-


Coeficienții de ierarhizare, creștere reală a salariului, încadrarea corectă și coerentă a funcțiilor pe clase de salarizare și multe altele rămân la stadiul de speranță. La negocierile de la începutul săptămânii, dintre reprezentanții administrației și  sindicaliști au fost prezentate „ofertele” angajatorului atât în ceea ce privește modificări de prevederi/articole din CCM, cât și o propunere salarială pe Anexa 1 din CCM – valoarea claselor de salarizare. De asemenea, sindicaliștii și-au prezentat propunerilor, care au intrat în analiza Administrației până la ședința din 29 mai.

Cristi Ionișor, secretar general al Federației Naționale Sindicale din Infrastructura Feroviară (F.N.S.I.F.), a declarat, pentru Jurnalistii.ro, că din partea administrației există două propuneri de modificare a unor articole din CCM, ceea ce reprezintă un lucru bun. ”Restul e ”rece” ca modificări/anulări prevederi din CCM (majoritatea cu restrângere/anulare de drepturi), dar mai ales ca ofertă salarială, total sub așteptările/speranțele angajaților, dacă ar fi să luăm în calcul numai rata inflației, fără să ne mai gândim la „profitul” companiei raportat pe anul 2017”, a precizat Ionișor.

”De exemplu, ”se oferă” o indexare procentuală neuniformă între 0.31% și 7,94% a celor 25 de clase de salarizare după un „algoritm” gândit de administrație în așa fel încât să pară împăciuitor pentru cei salarizați la baza spre medie a „clasamentului salarial” unde procentele sunt mai mari(?!) și vârful „clasamentului salarial” unde salariile mari „primesc” un procent din ce în ce mai mic cu o „creștere” medie declarată de 5,21%”, a explicat sindicalistul, care a făcut și o simulare.

”Spre exemplu (aleatoriu = baza-mijloc-vârf): la clasa 5 de 1935 lei se mai adaugă 151 de lei ( total 2086 lei) = 7,78% (cel mai mare procent de creștere) = pentru 4250 de angajati la clasa 10 de 2519 lei se mai adaugă 170 de lei (total 2689 lei)= 6,75% = pentru 1335 de angajati. La clasa 17 de 3101 lei se mai adaugă 189 de lei (total 3290 lei) = 6,08% = pentru 386 de angajați la clasa 22 de 4352 lei se mai adaugă 58 de lei (total 4410 lei) = 1,34% = pentru 123 de angajați.

”Propunerea administrației ar fi de apreciat, pentru că se gândește în primul rând la cei cu salariile cele mai mic, dacă nu cumva, de la  01.01.2019, salariul minim național va ajunge 2000 de lei”, a subliniat Cristi Ionișor.

În ceea ce privește propunerile sindicatelor, acestea au fost prezentate și urmează să fie analizate de reprezentanții angajatorului, urmând a se discuta în ședința de marțea viitoare, din 29 mai.

”Vin vremuri grele, mai ales pentru cei de CFR Marfă, dar și pentru cei de la CFR Călători (mai ales din ianuarie 2019). Din informațiile mele, Statutul au reușit să-l ”înmormânteze””, ne-a mai precizat Cristi Ionișor.

Citește și:

Sindicalist CFR: Nu luăm în calcul condiționarea măririi salariilor de eventuale disponibilizări

Sindicalist: Situația salarizării de la CFR a ajuns într-un hal fără de hal. Cu ce revendicări va merge la negocieri F.N.S.I.F.

Statutul personalului feroviar se află în mâinile ministrului Șova. Interviu cu sindicalistul Viorel Istrate

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.