Sindicalist CFR: Nu luăm în calcul condiționarea măririi salariilor de eventuale disponibilizări

-


Preşedintele Federaţiei Naţionale Drum de Fier, Florin Dobrescu, este de părere că la negocierile care încep astăzi cu oficialii de la Transporturi majorările salariale nu pot fi condiţionate de eventuale concedieri la CFR SA, în contextul în care există deficit de personal. De asemenea, compania CFR SA a fost pe profit în anul 2017, iar majorările salariale sunt îndreptăţite. Și așteptate de ani buni.

“Nu cred că se impun concedieri. Este exclus la CFR SA. Suntem deficitari la capitolul personal. Este exclusă varianta concedierilor, pentru că CFR SA a avut profit pe 2017 şi se poate negocia o creştere a salariilor”, a declarat, pentru Jurnalistii.ro, Florin Dobrescu.

Potrivit acestuia, la negocierile cu oficialii Ministerului se va insista pe varianta unei majorări salariale în două etape: în 2018 şi 2019.

“Astăzi, începem negocierile şi sperăm să obţinem o majorare salarială în două etape: în 2018 şi-n 2019. În momentul de faţă, bugetul de la CFR SA impune o majorare salarială de circa 5 % care este inacceptabilă întrucât nu acoperă inflaţia”, a adăugat Florin Dobrescu.

De asemenea, surse din cadrul CFR au precizat luni, pentru Jurnalistii.ro, că, la CFR Călători, nu există un buget aprobat, iar la Ministerul Transporturilor s-ar fi trimis către aprobare un buget de 350 milioane de lei.

În acest context, sursele citate de Jurnalistii.ro au subliniat că oficialii ministerului Finanţelor condiţionează avizarea acestuia de o reorganizare care ar presupune condierea a 500 de angajaţi şi tăierea primelor de vacanţă.

Citeşte şi:

Se pregătesc disponibilizări la CFR? 

Sindicalist: Situația salarizării de la CFR a ajuns într-un hal fără de hal. Cu ce revendicări va merge la negocieri F.N.S.I.F. 

Statutul personalului feroviar se află în mâinile ministrului Șova. Interviu cu sindicalistul Viorel Istrate

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.