Sindicalist: „Dacă Alexandra ar suna din nou la 112, situația s-ar putea repeta.Trebuie finanțate funcțiile scoase la concurs”

-


Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor Dumitru Coarnă susține că dacă Alexandra Măceșanu ar suna din nou la 112, la aproape două luni de când nu a fost salvată, situația s-ar putea repeta.

 

Întrebat, sâmbătă, la Digi24, ce s-a schimbat din momentul în care Alexandra Măceșanu a sunat de trei ori la 112 să spună că a fost răpită și violată, însă intervenția polițiștilor a fost tardivă, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă a spus că situația s-ar putea repeta.

„Nu s-a schimbat nimic. Nu contează cât e tura, că e de 8, de 12 sau de 24 de ore, problema de fond e că există un singur polițist care răspunde. (…) Nu s-a schimbat nimic. Astăzi, dacă ar mai suna Alexandra, dacă folosim metoda absurdului și reducem totul la absurd, da, se poate repeta, poate fi identic”, a spus Coarnă.

Potrivit acestuia, un alt post telefonic la care să răspundă un polițist atunci când se apelează la 112 există, la Slatina, însă lipsește personalul.

„Postul telefonic există. E vorba de personal. De exemplu, la Slatina avem două linii telefonice. Mai trebuiau cinci oameni pentru încă o tură. Trebuie finanțate funcțiile, scoase la concurs și încadrate direct. Eu încadrăm acolo specialist în comunicare”, a mai spus Coarnă.

Potrivit președintelui SNPPC, situația din județul Olt este similară în aproape toate județele din țară.

Alexandra Măceșanu a fost răpită pe 24 iulie, iar a doua zi a reușit să sune la 112 și să spună că a fost răpită și violată. Poliția și procuratura au ajuns după 19 ore.

Citește și:

Un spital din Capitală vrea să cumpere medicamente de peste 80 de milioane de euro


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.