Agresiunile împotriva profesorilor vor fi pedepsite

-


Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), care reprezintă interesele a peste 165.000 de angajaţi din sistemul de educaţie, a făcut un apel la senatori să voteze, în perioada imediat următoare, legea prin care se oferă protecţie cadrelor didactice în îndeplinirea atribuţiilor specifice funcţiei. Ei susțin că numărul cazurilor de violenţă în şcoli a crescut.

În urmă cu peste trei ani a fost depusă, la propunerea federaţiei, o iniţiativă legislativă privind protecţia cadrelor didactice în îndeplinirea atribuţiei specifice funcţiei. După ce a trecut tacit de Camera Deputaţilor, acest proiect de lege s-a blocat la Senatul României.

„Creşterea numărului de cazuri de violenţă din şcoli ne obligă să cerem imperativ parlamentarilor din Senatul României să urgenteze votarea acestei legi”, arată sindicalişti.

FSLI arată că, practic, această lege, după aprobare, va deveni o formă importantă de protecţie pentru colegii noştri, iar spaţiul şcolar va fi unul mai sigur, în care să se presteze un act educaţional de calitate, iar angajaţii din educaţie să nu mai fie victime ale agresiunilor de orice tip.

Cazul recent de la Şcoala Băduleşti – Dâmboviţa al directorului bătut şi ameninţat cu moartea de un părinte, cazul de la Ploieşti în care o profesoară a fost înjunghiată de un fost elev sunt exemple mediatizate, de agresiuni care au avut loc în cadrul unităţilor de învăţământ asupra cadrelor didactice. Şi sunt foarte multe alte cazuri de agresiuni asupra cadrelor didactice care nu sunt cunoscute de opinia publică.

„Violenţa din şcoli este o realitate şi o problemă extrem de gravă. De aceea, am cerut parlamentarilor din Senatul României să ia în dezbatere, cât mai repede posibil, acest proiect de act normativ, pentru a demonstra că îi respectă pe colegii noştri din unităţile de învăţământ şi că sunt interesaţi faţă de ceea ce se întâmplă în mediul şcolar”, a declarat Simion Hăncescu, preşedinte FSLI.Citește și:

Citește și:

Directorul unei școli, bătut de un părinte. El venise la școală ca s-o bată pe învățătoare


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.