Sindicaliştii, nemulţumiţi că nu au fost incluşi în Grupul de lucru de la Guvern pe tema salariilor

-


Iulian Pope, prim-vicepreşedintele Sanitas, este de părere că aplicarea legii salarizării unice a creat un haos în sistemul sanitar pe care autorităţile nu l-au anticipat, iar Guvernul încearcă să găsească soluţii inventând grupuri de lucru.

 

“Se încearcă diverse soluţii şi ipoteze. Avem dificultăţi în sănătate pentru că spitalele nu au putut să aplice Regulamentul de sporuri. Nu am nicio aşteptare de la acest grup de lucru de la Guvern. Sindicatele sunt partenerii sociali cu care trebuie să negocieze Guvernul şi nu managerii de spitale”, a declarat, pentru Jurnalistii.ro, Iulian Pope.

Potrivit acestuia, sporurile s-au aplicat diferenţiat la spitalele mici finanţate de autorităţile locale faţă de cele mari “din prima linie”.

“În provincie, unde există un singur spital s-au aplicat sporuri de circa 85% în timp ce la marile spitale de 50%. Există diferenţe între medicii care lucrează la spitalele mici şi cei care activează în marile spitale. Este o problemă aici care trebuie rezolvată urgent. Partenerii sociali sunt sindicatele şi nu managerii de spitale”, a adăugat Iulian Pope.

El a mai spus că soluţiile trebuie să le găsească sindicatele şi nu managerii de spitale.

“Noi avem programul nostru şi vom organiza mitingul din 26 aprilie pentru că nu putem să acceptăm faptul că colegii noştrii au salariile diminuate, iar Guvernul nu pare că înţelege acest lucru”, a adăugat Iulian Pope.

Federaţia Sanitas a anunţat, că va desfăşura un miting pe 26 aprilie în Capitală din cauza nemulţumirilor legate de salarizarea din domeniul sănătăţii, acuzând că sunt diferenţe de plată chiar şi de 10.000 de lei între cadrele medicale.

„Aşteptăm la acest miting cel puţin 10.000 de angajaţi sănătate la acest miting, pentru că problemele sunt mari. Este un haos în sănătate. Din păcate ducem discuţia la legea salarizării, care se va aplica etapizat până în 2022 şi vorbim că nu pierde nimeni. Această lege a fost creată să aducă câştiguri pentru toată lumea, astăzi vorbim doar că nu sunt pierderi şi vreau să vorbim despre cine şi cât câştigă, asistentul medical, cel pe care doamna ministru al Muncii îl plimbă la televizor că are un venit decent, creşterea salarială nu acoperă nici inflaţia de până în 2022. Să vorbim serios despre legea salarizării, şi nu doar cu exemple care vin în avantajul guvernanţilor”, declara Iulian Pope.

Citeşte şi:

Dragoș Pătraru ar putea rămâne fără emisiunea de la TVR. Din nou!

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.