Singurul obiect din avion pe care să nu mai pui mâna niciodată

-


Deși zborul este considerat unul dintre cele mai sigure moduri de călătorie, acesta ne poate pune, totuși, în pericol sănătatea așa cum nu ne așteptăm.

Numeroase studii au demonstrat că tăvițele pe care luăm masa în avion și toaletele sunt pline de bacterii, însă o serie de teste recente au dezvăluit că există un dispozitiv cu mai mulți microbi decât acestea, la care probabil nu te-ai gândit: aerisirea de deasupra scaunului, pe care trebuie s-o atingi pentru a o ajusta.

Un biolog a testat cinci aeroporturi și patru avioane pentru a descoperi locurile care ne pot îmbolnăvi. Cocluzia? Aerisirea de deasupra scaundelor conține cele mai multe bacterii pe centimetru pătrat.  Aici se găsesc mai mulți microbi decât pe butonul prin care tragi apa la toaletă.

De asemenea, deși păturile oferite pasagerilor sunt înlocuite în fiecare dimineață, acestea sunt reutilizate pe parcursul zborurilor din aceeași zi. Specialiștii au găsit urme bacterii legate de boli cum ar fi infecțiile pulmonare și oculare pe pernele și păturile mai multor companii aeriene.

Aceste obiecte din avion nu sunt, însă, mai periculoase decât cele pe care punem mâna zilnic, precum clanțele de la birou sau barele din mijloacele de transport în comun. Totuși, medicii ne recomandă să ne spălăm deseori pe mâini în timpul călătoriei sau să atingem aerisirea cu un șervețel.

Citește și: 

Top 5 cele mai bănoase meserii “murdare”. Nu sunt pentru cei slabi de înger

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *