Sistemul sanitar te poate omorâ cu zile. În ultimul mesaj, Călin Farcaș a vorbit despre umilințele din sistemul sanitar

-


Călin Farcaș a murit după ce a așteptat mai bine de doi ani un transplant pulmonar. Din cauza unei birocrații greu de înțeles, acest tânăr de 29 de ani a murit cu zile. El a postat vineri un mesaj în care își exprima dezamăgirea și frustrarea față de chinurile la care îl supunea inclusiv statul român, în speță sistemul sanitar.

„Cu greu reușesc să mă mai țin de la o zi la alta să supraviețuiesc, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care mi-o mai dă ca să mă pot bucura de ea. Nu mai am putere să mă lupt și cu statul, deși singurul impediment pe care îl am este un acord cu o clinică din Europa să mă salveze. Este extrem de frustrant și umilitor prin ce sunt pus să trec, dacă eram membrul oricărui stat din Europa eram salvat până acum, nu mai era nevoie de atâta suferință și disperare. Nu doresc nimănui să treacă aproape zilnic razant pe lângă sfârșit”, scria Călin Farcaș vineri, potrivit unui mesaj publicat de Știrile ProTV.

Călin reușise să strângă cei 200.000 de euro care i-ar fi putut salva viața în străinătate, după o mobilizare exemplară a oamenilor pe rețelele de socializare. Din cauza unei birocrații inutile, care i-a consumat timp prețios, Călin s-a stins după o luptă cu o boală extrem de rară: hipertensiune pulmonară, o boală care pune presiune îndeosebi pe inimă. Inima lui a încetat să mai bată, luni seară, la ora 21.00.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea nu a știut să răspundă de ce a murit Călin.

La începutul lunii mai, tânărul scria pe pagina sa de Facebook că a găsit o clinică în India la care poate să se opereze şi punea la punct ultimele detalii pentru călătorie. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că nu are detalii despre clinica din India, însă, din informaţiile sale, tânărul fusese evaluat şi primise acceptul pentru transplant în una dintre ţările Eurotransplant, însă a fost prea târziu pentru el.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.