Șmecherul Tăriceanu

-


26 august 2019, ziua în care marele om politic Călin Popescu Tăriceanu a fugit din alianța cu PSD pentru a-și mai asigura câțiva ani în Parlament. După aproape trei ani de guvernare dezastruoasă, în care România a ajuns pe marginea prăpastiei, Tăriceanu a simțit că „nu mai merge și așa” și și-a retras partidul de 4% de la guvernare.

Cea mai mare ambiție a lui Tăriceanu a fost aceea de a ajunge primul om în stat. Tăriceanu a visat că va fi unicul candidat al stângii, după cum singur a recunoscut, luni seara, după scoaterea partidului său de la guvernare. Însă pentru aceasta avea nevoie de susținerea PSD. De asta a și stat în această alianță. Încarcerarea lui Dragnea și renunțarea lui Firea la ideea de a candida la Cotroceni i-au dat speranțe pentru scurt timp, acesta neluând în calcul faptul că neconflictuala Viorica Dăncilă ar putea avea la rândul ei ambiția de a ajunge și prezidențiabilul PSD, deși a tot repetat că nu-și dorește. Dar a făcut-o și astfel visul lui Tăriceanu s-a năruit. Oricum n-ar fi ajuns în turul II, PSD fiind un partid în cădere liberă după scorul rușinos de la euroalegeri și pe care Dăncilă se chinuie din răsputeri să-l îngroape de tot. Și va reuși!

Fără nicio putere de a ajunge președinte, liderul ALDE a început să se gândească la viitorul său politic. Iar calculele i-au arătat că numai prin cuplarea partidului său în scop electoral cu ProRomânia lui Ponta își va mai asigura încă un mandat de senator. Și, de la anul, Tăriceanu va mai bântui încă 4 ani prin Parlamentul României, de unde va ieși la pensie, cu o pensie specială, așa cum îi șade bine unui ales care a muncit toată viață în slujba românilor. Însă orice alianță cu Victor Ponta ar trebui pusă sub semnul întrebării, acesta fiind un politician care are mereu o agendă ascunsă, iar fostul lider Crin Antonescu știe cel mai bine acest lucru.

Interesant este faptul că, după ieșirea ALDE de la guvernare, Ponta a devenit și mai relevant pe scena politică. Iar Ponta are un singur gând și anume să slăbească într-atât PSD încât să ajungă tot el salvatorul partidului pe care l-a condus cândva.

Un alt calcul pe care și l-a făcut Tăriceanu prin ieșirea de la guvernare este acela că oamenii vor uita că a fost unul dintre artizanii dezastruosului program de guvernare al alianței PSD-ALDE, pe care acum îl vrea schimbat. Și asta după ce timp de aproape trei ani a guvernat în cadrul alianței după programul cu care au câștigat alegerile cu scorul de 46%.

România de astăzi arată așa și din cauza lui Călin Popescu Tăriceanu, un politician interesat doar de alianțe politice din care are ceva de câștigat. Nu trebuie uitat faptul că, dacă în România nu s-a mai construit nimic în ultimii trei ani, această realitate este astfel și din cauza lui Tăriceanu.

Dacă ar fi fost un politician adevărat, pus în slujba binelui public, și-ar fi impus puțină decență după eșecul răsunător de la europarlamentare, când al său partid a scos un scor rușinos de 4%. Nu doar că n-a făcut-o, dar, știind că este „ultimul tren”, s-a urcat la clasa I, râvnind la cea mai înaltă funcție în stat.

Ce va face Tăriceanu de azi înainte? A și anunțat că va vota cu „două mâini” moțiunea de cenzură împotriva guvernului din care s-a retras și nu va conteni, cu ipocrizia care-l caracterizează, să critice fiecare pas al guvernului atâta vreme cât acest guvern va mai funcționa.

 

CITEȘTE ȘI:

Dăncilă, după ieșirea ALDE de la guvernare: Singura mea teamă este să nu pierdem încrederea oamenilor

Criză profundă a guvernării PSD-ALDE. Politolog: „Politica nu are nicio legătură cu aritmetica”

BREAKING. Călin Popescu Tăriceanu va renunța la șefia Senatului

Pro România îl susține pe Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale: „Este un candidat pe care oamenii și-l doresc”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.