Șoferii, speriați de mașinile autonome! Tu ai avea curaj să te urci într-un autovehicul care se conduce singur?

-


Oamenii de tem din ce în ce mai mult de maşinile care se conduc singure. Astfel, într-un studiu realizat în Statele Unite, mai multe persoane decât la sfârşitul anului 2017 spun acum că nu vor să călătorească într-o mașină complet autonomă, potrivit AAA – Asociația Americană de Automobile.

Astfel, aproximativ 73% dintre șoferii din Statele Unite, intervievați de AAA, au declarat că le este frică să se urce într-un autovehicul care se conduce singur, în creştere cu 10 procente faţă de nivelul de la finele anului trecut, când 63% dintre americani spuneau acest lucru.

Aproximativ 64 la sută dintre aşa-numiţii millennials (persoane născute la începutul anilor ’80), care au acum vârste cuprinse între 20 si 37 de ani, au declarat ca nu vor merge cu maşini automate, procentul lor fiind în creştere puternică, de la peste 49 la sută la sfârşitul anului 2017.

Raportul a atribuit îngrijorarea crescută accidentelor extrem de mediatizate din ultima perioadă în care au fost implicate autovehicule care funcționează în mod autonom. De exemplu, o mașină care se conduce singură operată de Uber a ucis un pieton în Arizona în luna martie a anului curent.

„Acest sondaj ne spune că, dacă există un incident cu o mașină care se conduce singură, va primi multă atenție din partea mass-mediei și a publicului și probabil că va avea un impact asupra percepției consumatorului asupra siguranței sale”, a declarat Greg Brannon, inginer pentru AAA.

Oamenii cauzează accidente mortale tot timpul, a adăugat el, însă noutatea adusă de această tehnologie este supusă unei atenţii mai ridicate.

„Creșterea mare a numărului de persoane tinere care se preocupă de autoturismele care se conduc singure a fost izbitoare, a mai spus Brannon.

În cadrul studiului AAA, au fost intervievate puțin peste 1.000 de persoane, în perioada 5-8 aprilie.

Citește și: 

Îţi place să dormi mult în weekend? Iată ce spun medicii despre acest obicei

Când vor dispărea banii cash?

O nouă provocare majoră pentru sistemul bancar

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.