Sofia Chițoran, salvată de ministrul Educației. Doamna de 83 de ani poate munci din nou

-


Sofia Chițoran, doamna de 83 de ani care a fost concediată după ce presa a relatat că în ciuda vârstei înaintate continuă să lucreze la o grădiniţă dintr-o localitate din Gorj, va fi reangajată. Directoarea unităţii urmează să primească o sancţiune, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, marţi, la Palatul Victoria.

 

Tanti Sofia

UPDATE: Tanti Sofia a fost concediată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, pe motiv că este prea bătrână.Vine la grădiniţa din satul Leurda, judeţul Gorj, în fiecare dimineaţă la ora 5.00 şi începe să robotească: face curăţenie în curte şi la locul de joacă, mătură în sala de curs, face focul şi şterge praful: „Nu vin tinerii în locul meu pe leafă mică“ – http://adev.ro/pp2u0n

Publicată de Adevărul pe Vineri, 29 martie 2019

„Şi eu am văzut momentul prezentării şi m-a impresionat, m-a impresionat că la vârsta pe care o avea găsea ceva foarte util de făcut pentru grădiniţa din acea localitate. De aceea, nu am înţeles-o deloc pe directoarea grădiniţei în decizia pe care a luat-o, am avut o discuţie cu inspectorul şcolar general de la Gorj, care mi-a promis că astăzi (marţi – n.r.) doamna va fi reintegrată şi, sigur, se gândeşte la sancţiunea pe care directoarea o va primi pentru acest gest lipsit de omenie”, a explicat Ecaterina Andronescu, citată de Agerpres.

Ministrul Educaţiei a adăugat că „meseria de dascăl trebuie să aibă toate elementele de solidaritate omenească, între cei care sunt parte dintr-o comunitate”.

„Ceea ce, din păcate, doamna director a grădiniţei nu a dovedit că înţelege sau că are empatia necesară pentru un om în vârstă care-şi dedică şi la acea vârstă ultimele ei resurse emoţionale şi de muncă şi le dedică grădiniţei. Ca urmare, are tot respectul meu şi toată preţuirea mea doamna care avea grijă de grădiniţă”, a mai declarat Andronescu.

La doar câteva zile după ce a fost protagonista unui reportaj la Ştirile Pro TV, Sofia Chiţoran,care lucra ca femeie de serviciu la grădiniţa din Leurda, judeţul Gorj, a fost concediată.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.