Soluţia Ministerului pentru a stopa corupţia din şcoli

-


După ce era să îi lase fără locuri de muncă printr-un ordin aberant de ministru, ca mai apoi premierul Viorica Dăncilă să anunţe chiar suplimentarea posturilor, oficialii de la Ministerul Educaţiei le-a mai pregătit o surpriză dascălilor din preuniversitar: Codul de Etică. Prin intermediul acestui document, se interzic pregătirile cu elevii de la clasă şi micile atenţii.

 

Noul Cod de Etică pentru profesorii din învăţământul preuniversitar prevede reguli stricte: interzicerea meditaţiilor contra cost cu elevii de la clasă, dar şi acceptarea unor sume de bani sau alte bunuri materiale din partea copiilor.

De asemenea, profesorilor le mai este interzis să ofere meditaţii contra cost elevilor de la clasele unde aceştia predau şi să mai primească bani sau mici atenţii de la elevi sau părinţii acestora. În caz contrar, profesorii ar putea fi sancţionati cu avertisment, reducerea salariului, suspendarea din funcţie sau concedierea.

Aceste măsuri au fost luate de oficialii Ministerului pentru a interzice activităţile care generează corupţie în şcoli, precum „fraudarea examenelor, solicitarea, acceptarea sau colectarea de către personalul didactic a unor sume de bani, cadouri sau prestarea anumitor servicii, în vederea obţinerii de către beneficiarii direcţi ai educaţiei de tratament preferenţial ori sub ameninţarea unor sancţiuni, de orice natură ar fi acestea“.

Alte interdicţii prevăzute în regulamentul profesorilor sunt favoritismul şi meditaţiile contra cost cu elevii din clasele unde predau.

„Pe noi ne-a interesat în mod particular interzicerea profesorilor să facă medidaţii contra cost cu elevii din clasele unde predau respectivii. Un astfel de comportament nu este normal. Este ca şi cum elevul ar plăti pentru a obţine o anumită notă. Ne-au sesizat mulţi părinţi cu privire la copiii lor care sunt constrânşi de profesorii de la clasă să facă meditaţii pe sume exorbitante. Iar dacă nu acceptă, elevii sunt sancţionaţi la note. Or, miza notelor este destul de importantă. De pildă, de acestea depinde admiterea la ciclul liceal“, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Părinţilor din România (FNAPR), Iulian Cristache, pentru Adevărul.ro.

Citeşte şi:

„Tovarășul” Dragnea le zâmbește colegilor de la înălțimea lui Ceaușescu. Explicații puerile

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.