Sonda spaţială Solar Obiter a efectuat primele fotografii ale Soarelui de la distanţă mică

-


Sonda spaţială Solar Orbiter, lansată din Statele Unite în februarie, şi-a activat cele zece instrumente ştiinţifice de la bord şi a realizat primele sale fotografii ale Soarelui, scrie Agerpres.

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) susţine că va prezenta primele imagini joi, la ora 2:00 PM (12:00 GMT), în cadrul unei conferinţe online. Potrivit cercetătorilor de la ESA, fotografiile realizate la jumătate distanţei dintre Terra şi Soare, adică de la 77 de milioane de kilometri, au depăşit deja aşteptările.

Până în momentul de faţă, nu au mai fost captate imagini ale Soarelui de la o distanţă atât de mică. Sonda spaţială – controlată de Centrul pentru Operaţiuni Spaţiale Europene (ESOC), cu sediul în oraşul german Darmstadt – a fost dezvoltată de ESA în colaborare cu agenţia spaţială americană NASA şi se preconizează că va ajunge la doar 42 de milioane de kilometri depărtare de Soare.

Misiunea, ale cărei costuri estimative se ridică la aproape 1,5 miliarde de euro, are drept obiectiv oferirea de noi informaţii despre Soare. Instrumentele sondei vor fi de asemenea folosite pentru a analiza zone mai puţin cunoscute de pe suprafaţa Soarelui, cum ar fi polii solari.

Citeşte şi:

Guvernul a adoptat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.