SONDAJ IMAS-Europa FM. PNL, în creştere uşoară. Alianţa USR Plus este cotată la 17,2%

-


PNL este în ușoară creștere față de lunile precedente, fiind situat la 33,4%, însă cea mai mare creștere o are PSD, potrivit sondajului IMAS realizat la comanda Europa FM pentru luna iulie. În schimb, Alianța USR-PLUS este luată în calcul pentru prima oară, fiind cotată la 17,2% în preferinţele electoratului.

sursa foto: europa fm

În momentul de faţă, PNL este creditat cu 33,4%, astfel încât liberalii mai cresc puțin, după ce, în luna mai, aveau 32,6% în preferinţele electoratului. Pe de altă parte, PSD se află pe trend crescător de la 21,9% în iunie la 23,4% la sfârşitul lunii iulie.

Pentru prima dată, sondajul include Alianța USR Plus, nu cele două formațiuni separat, iar Alianța este creditată cu 17,2%. În sondajul din iunie, USR avea 12,3% în sondaj, iar Plus – 5,8%.  În schimb, formaţiunea lui Victor Ponta, Pro România, a scăzut luna aceasta la 9,7% de la 11%.

UDMR revine peste pragul electoral, cotat la 5,6%, după ce luna trecută nu înregistra decât 3,4% din opțiunile de vot. PMP coboară și mai mult sub pragul electoral: 3,9% în această lună, față de 4,7% în iunie. De asemenea, ALDE scade la 3,4%, la mai puțin de jumătatea procentelor pe care le avea în urmă cu un an (7,3% în iulie 2019).

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 10 – 29 iulie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1%. Pentru realizarea acestui Barometru Europa FM s-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).  Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).

Citeşte şi:

Procesul dintre CNSAS şi Mugur Isărescu va avea primul termen pe 18 septembrie. Miza: constatarea calităţii de colaborator al Securităţii al guvernatorului BNR


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.