Sindicalistul Sorin Dragne, despre salariile dascălilor: Este posibil ca salariile să întârzie lună de lună. Se vor cere explicații ministrului

-


Sorin Dragne, lider FSLI Sectorul 1, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că salariile din Educație vor mai întârzia câteva zile din cauza schimbării procedurii de virare a banilor, iar ceea ce făceau șase primării de sector până acum trebuie să facă Inspectoratul, care nu are suficient personal. Aceeași situație este la nivelul întregii țării.

 

„În ianuarie s-a schimbat procedura și am crezut că întârzierea va fi doar în acea lună. Ce făceau șase primării de sector până acum trebuie să facă Inspectoratul, care nu are suficient personal. Dacă nu se deblochează posturi, aceeași situație va fi lună de lună. Duminică seară a apărut ultima variantă de calcul a salariilor. Programul a fost blocat 2 zile. Mâine dimineață, mergem la Ministerul Educației pentru a cere explicații”, a declarat Sorin Dragne.

Dacă până în prezent salariile erau plătite de primării, din luna ianuarie vor fi achitate de Ministerul Educaţiei prin intermediul inspectoratelor şcolare.  „În conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017 data de plată a salariilor pentru Ministerul Educaţiei Naţionale şi unităţile finanţate de acesta este 14 a lunii curente, pentru luna precedentă. Potrivit OUG 90/2017 s-a aprobat că plata salariilor pentru personalul din unităţile de învăţământ se va face din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale”, scria Liviu Pop, pe Facebook în luna ianuarie.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.