Sorina a ajuns în SUA. Ultima șicană din partea statului român

-


Documentele familiei adoptive a Sorinei din Baia de Aramă au fost verificate la sânge, duminică dimineață, pe aeroport de unde se pregătea să plece spre Statele Unite. Din pricina verificărilor amănunțite, părinții adoptivi ai fetiței au pierdut avionul și au fost nevoiți sa își cumpere bilete pentru alt zbor. Între timp, cei trei au ajuns acasă, în Statele Unite. Cazul Sorinei a adus în atenția publicului problema adopțiilor internaționale, dar și diletantismul autorităților în ceea ce privește comportamentul față de copiii adoptabili.

 

„În data de 21.07.2019, la ora 5.15, la Aeroport Internaţional Henri Coandă, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doua persoane care s-au legitimat cu paşapoarte emise de autorităţile din SUA. Acestea călătoreau împreună cu un minor, pentru care au prezentat un paşaport românesc.

Conform procedurilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări amănunţite cu privire la documentele de călătorie ale minorului (uzuale în situaţia călătoriei în străinătate a unui cetăţean român minor), inclusiv hotărâri ale instanţei, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile de ieşire din ţară de către acesta, în conformitate cu Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoanele îndeplineau toate condiţiile prevăzute de lege, fiindu-le permisă continuarea călătoriei.

Menţionăm faptul că pe timpul derulării procedurilor respective, cursa programată să decoleze la ora 5.35, a închis poarta de îmbarcare, motiv pentru care persoanele respective si-au reprogramat călătoriala o cursa în direcţia Frankfurt, în aceeaşi dimineaţă.

De asemenea, facem precizarea că pe timpul derulării verificărilor de frontieră, părinţii au manifestat o atitudine deschisă pentru a pune la dispoziţia poliţiştilor de frontieră înscrisurile necesare cu privire la călătoria minorului”, se arată în comunicatul Poliției de frontieră.

Joi, Judecătoria Slatina a respins cererea procurorului general de interzicerea a părăsirii țării de către micuța Sorina.

Cu o săptămână înainte, Curtea de apel Craiova a respins și cererea de revizuire a adopției internaționale a minorei.

Tot săptămâna trecută, Secția specială de investigare a magistraților i-a restituit pașaportul minorei, după ce au fost infirmate informațiile potrivit cărora documentul de călătorie al fetiței ar fi fost eliberat fraudulos de Serviciul Pașapoarte Dolj.

Cazul Sorinei din Baia de Aramă a fost dezbătut pe larg în presă, după ce fetița a fost luată în mod brutal din casa Șărămăt de procuroarea Maria Pițurcă. Fetița s-a opus, iar oamenii legii au arătat că familia Șărămăt îi spusese copilei că părinții ei adoptivi vor să îi ia organele.

Citește și:

V-ați uitat vreodată pe lista de ingrediente a unei înghețate?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.