UPDATE. Pintea: „N-am niciun motiv să fac plângere la DNA, dacă lucrurile sunt corecte”

-


Ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea susţine că ședința de la spitalul Marie Curie la care au participat fondatoarele asociației „Dăruiește Viață”, a fost „o tensionată, cu certuri pe alocuri, ceea ce este normal pentru o ședință de lucru”. De asemenea, aceasta a mai spus că atunci când alocă bani, statul trebuie să se asigure că totul este în regulă și a dat spitalului un RMN peste care plouă de doi ani.

 

„N-am niciun motiv să fac plângere la DNA, dacă lucrurile sunt corecte și nu am de ce să cred că nu sunt corecte. Dar am dreptul să cer niște date. Este o inițiativă extraordinară să construiești un spital. Știu ce înseamnă proceduri. Și eu, de fapt soțul meu, am donat. Cred că fiecare dintre noi dorim să facem bine. Statul nu poate gestiona bani privați, dar gestionează bani publici și atunci când alocă bani trebuie să se asigure că totul este în regulă. Am dat un RMN peste care plouă în acest moment, de doi ani. A fost montat după foarte multă vreme. Dacă dorim să dăm niște bani, trebuie să vedem ce se face. Spitalul Marie Curie a solicitat 15 milioane de lei în acest an, s-au alocat 6,8 milioane, încă nu avem facturile”, a declarat Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, fondatoarele Fundaţiei „Dăruieşte Viaţă” nu au fost ameninţate la şedinţa tehnică unde au fost prezente 15 de persoane în cadrul Grupului Tehnic.

„Nu a fost scandal, a fost o ședință de lucru. Sunt documente care probează ceea ce aș putea să spun. Am fost acolo 15 persoane, deci cred că comentariile mele ar fi de prisos. Important este să se facă ceva bun pentru copii. Am fost 15 persoane în acea încăpere. Eu vă rog să-i întrebați pe cei care au fost acolo, managerul spitalului etc. Sunt oameni care pot să confirme sau nu. Nu știam nici eu, nici ceilalţi de acolo că e vorba de 26 de milioane. În cele 3 ore nu s-a pronunțat o cifră. Au fost discuții tensionate, pe alocuri în contradictoriu. Discuția a fost că trebuie să mergem înainte pentru că ședința a fost pentru a vedea ce se întâmplă. De exemplu, de ce nu funcţionează aparatul RMN, e luat prin fonduri de la Banca Mondială și trebuie să dăm explicații de ce s-a achiziționat și nu s-a montat”, a adăugat Sorina Pintea.

Aceasta a mai spus că în şedinţa grupului tehnic a cerut o analiză a incidenţei cancerelor pediatrice pentru că la cele două aparate de radioterapie va trebuie să lucrezi 22 de persoane calificate.

„În ședința de lucru din 4.06.2018 a grupului tehnic, ministrul a fost prezent și a prezentat dorința celor de la Marie Curie. Grupul tehnic de lucru spune că a luat cunoștință de doleanța spitalului prezentată de ministrul Sănătății și că dorește o analiză, incidența cancerelor pediatrice și numărul persoanelor care vor lucra, pentru că la două aparate de radioterapie trebuie să lucreze 22 de persoane calificate. În 3 iulie, directorul unității de implementare trimite o solicitare spitalului prin care solicită aceste date spitalului. Și spune că termenul de finalizare a proiectului cu Banca Mondială este decembrie 2020, iar spațiile trebuie să fie gata în februarie 2020. Din 3 iulie până în 18 octombrie când am avut acea întâlnire la Marie Curie, nu am mai primit nimic. În 28 octombrie, au fost solicitate din nou aceste date”, a subliniat Sorina Pintea.

În schimb, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, co-fondatoarele Fundaţiei „Dăruieşte Viaţa”, au declarat, joi, pentru G4Media.ro că Sorina Pintea le-a ameninţat cu sesizarea organelor penale vinerea trecută în cadrul unei şedinţe care a avut loc la Spitalul Marie Curie. Acesta susțin că Pintea le-ar fi spus că, dacă nu virează în conturile statului cele 26 de milioane de euro strânşi până acum pentru construirea spitalului, va sesiza mai multe instituţii de control ale statului.

Citeşte şi:

Fondatoarele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”: „Proiectul spitalului nu va putea fi oprit de nişte politicieni”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.