Sorina versus Alexandra via Moscova

-


În România ultimelor luni, s-au întâmplat două cazuri ce au emoționat opinia publică în mod deosebit. Este vorba despre cazurile Sorina și Alexandra. În primul vorbim despre fetița de opt ani ce a fost adoptată de o familie de români din SUA, în al doilea, evident, discutăm despre tragedia de la Caracal. Ceea ce noi observăm însă este o ,,coincidență’’: în ambele cazuri o terță putere a acționat astfel încât în aceste scandaluri să fie implicate într-un mod nefavorabil și Statele Unite ale Americii.

Astfel, în cazul Sorina s-a indus ideea că americanii acționează pe teritoriul României pentru a adopta copii, pe care mai apoi să-i sacrifice/mutileze și a le folosi organele pentru transplant. În al doilea caz, s-a emis ipoteza că americanii de la Deveselu întrețin relații sexuale cu minore răpite precum Alexandra. În mod evident, ambele ipoteze au inflamat imaginația opiniei publice, dar, și mai important, au reușit să lovească în imaginea relațiilor româno-americane.
Având în vedere timpul relativ mic scurs de la un caz la altul, modul de operare asemănător și obiectivele alese, se poate observa că nu discutam despre o coincidență, ci avem de-a face cu una sau mai multe structuri străine ce desfășoară operațiuni psihologice de influențare pe teritoriul României.

Specificăm că posibilitatea de a discuta de mai multe structuri de acest tip este indusă de faptul că, pe lângă Rusia, o altă putere și-a alterat relațiile cu SUA dorind slăbirea influenței americane în Estul Europei și totodată are mijloacele pentru a realiza acest fapt: Germania.

De precizat că atât în cazul Sorinei, cât și al Alexandrei s-a pornit de la niște adevăruri. De altfel, în orice regulament de resort este specificat faptul că manipularea este cu atât mai eficientă cu cât partea neadevărată din ea se mulează perfect în jurul unui adevăr ușor de demonstrat. Astfel, în conștiința publicului neavizat, adevărul demonstrat își extinde automat calitatea și asupra minicunii. Dar să trecem de la teorie la practică asupra celor două cazuri.

În cazul Sorina, este adevărat că există țări în care copiii sunt răpiți/vânduți/adoptați pentru transplant de organe. În cazul strict al Sorinei, acest lucru e imposibil, chiar și numai din cauza scandalul național iscat odată cu plecarea ei din România. Astfel, cu siguranță că peste câțiva ani, cel puțin un jurnalist (măcar redactorul-șef de la Spuntik!) o va căuta pe Sorina în SUA să vadă dacă mai există și mai ales dacă are la ea toți rinichii și plămânii, iar părinții ei adoptivi sunt foarte conștienți de asta. Deci nu, SUA nu ne iau copiii pentru organe sau cel puțin n-o să i le ia pe cele ale Sorinei.

În cazul Alexandrei, adevărul este că acolo unde există o unitate militară există și un bordel. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre o unitate (Deveselu) cu militari străini plătiți cu sume fabuloase față de câștigul oamenilor din zonă: Oltenia, alături de Moldova, este una dintre cele mai sărace regiuni ale României. Această realitate ne duce și la concluzia că în zonă sunt destule femei dispuse să-și vândă trupul din cauza sărăciei, fără a mai fi astfel nevoie să se apeleze la psihopați care răpesc minore, le maltratează, le violează, ba câteodată le și omoară, pentru că aceste infracțiuni grave, repetate, pot duce mai devreme sau mai târziu la scandaluri nedorite, cum s-a și întâmplat. Sunt astfel de scandaluri dorite în acest business? Nu: ,,peștele’’ dorește să aibă femei care vor să facă bani, clienți care să le plătească și în rest liniște ca să-și desfășoare afacerea. Cu alte cuvinte Alexandra a murit ucisă de un criminal în serie, nu mai trăiește încă ascunsă într-un bunker la Deveselu, violată de soldați americani. De menționat că în ,,cazul Alexandra’’, pe post de ,,adevăr” a fost folosit și un caz real de trafic de carne vie din Caracalul anului 2012, uitându-se a se preciza însă și că lucrările la sistemul antirachetă de la Deveselu au început abia în octombrie 2013.

Revenind la subiect, s-a constatat că problemele autorităților menite de a rezolva cele două cazuri au fost dublate de slaba ripostă a statului român în privința puternicelor campanii de manipulare a opiniei publice. S-a observat că acțiunile românești de contracarare nu au demonstrat o gândire combinativă, limitându-se în general la folosirea intensivă a legăturilor din presă, fapt ce a avut consecințe asupra acoperirii acestora. Într-o mare măsură situația s-a datorat și lipsei unui cadru legislativ adecvat, România, deși aflându-se în prima linie a războiului informațional cu Rusia, nedispunând de o legislație prin care activitatea în domeniu să se organizeze şi desfăşoare în mod unitar, sub coordonarea unei instituții de resort.

Pe de altă parte, frecvența și impactul asupra publicului pe care le-au avut operațiunile psihologice derulate recent din exterior au reafirmat riscul pe care acestea le reprezintă pentru siguranța națională. Nu îmi face placere să afirm acest fapt, însă dacă harababura din mass-media și social-media acestor zile ne arată ceva, acel lucru este că nu am învățat încă nimic din harababura zilelor ,,revoluției’’ de acum treizeci de ani. Avem nevoie urgent de un Sistem Național de Alertă pentru Război informațional, care să fie construit într-un mod asemănător precum actualul Sistem Național de Alertă Teroristă. Astfel, în cazuri precum Sorina sau Alexandra, chiar și simpla modificare a nivelului de alertă pentru război informațional. de la albastru (precaut), la galben (moderat), ar putea determina zeci de mii de români să se gândească de două ori înainte să arate că se pricep concomitent la transplant de organe, GPS și triangulatii, psihiatrie, medicină legală, criminalistică și incinerări. Măcar atât!

Citește și:

Unchiul Alexandrei vrea să afle de la aleșii de Olt despre clanurile interlope din județ. Cine sunt aceștia

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.