Soros pune la bătaie un miliard de dolari pentru a opri „deriva spre autoritarism”. Un nou plan strategic bazat pe educaţie mondială

-


Miliardarul american George Soros susţine că va investi un miliard de dolari într-un proiect pentru reţeaua de universităţi, cu scopul de a mobiliza împotriva „dictatorilor actuali şi în devenire” şi împotriva încălzirii climatice, scrie AFP.

„Supravieţuirea societăţilor deschise este ameninţată şi ne confruntăm cu o criză şi mai mare: schimbarea climatică” a subliniat miliardarul american, în cursul unui dineu pe care îl oferă în fiecare an în marja”Forumului Economic Mondial de la Davos”.

Potrivit acestuia, Open Society University Network este „cel mai important din viaţa sa”, explicând că toate universităţile din lume ar putea să participe la el.

„Această reţea trebuie să permită să se atingă locuri lipsite de educaţie de calitate şi cu populaţii neglijate”, a spus George Soros.

De asemenea, acesta a deplâns faptul că China, SUA şi Rusia sunt în mâinile „dictatori actuali sau în devenire” în timp ce „rândurile conducătorilor autoritari cresc”. Potrivit acestuia, „cel mai mare şi cel mai înspăimântător regres” este în India, unde George Soros l-a acuzat pe premierul Narendra Modi de „creare a unui stat naţionalist hindus”.

De asemenea, acesta i-a reproşat preşedintelui american Donald Trump că este „un escroc şi un narcisist în ultimul grad care a provocat supraîncălzirea economiei americane”.

”Open Society University Network” (OSUN) urmează să fie construită la Central European University (CEU), înfiinţată după prăbuşirea comunismului în urmă cu 30 de ani, a precizat Soros la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, în Elveţia.

CEU a fost nevoită să se mute din Ungaria la Viena, după ce liderul ungar Viktor Orban a privat-o de posibilitatea de a emite diplome americane. 

„CEU nu este suficient de puternică pentru a deveni ea singură instituţia de educaţie de care lumea are nevoie. Acest lucru necesită un nou tip de reţea de educaţie mondială. A venit vremea ca Open Society Foundation – vehiculul activităţii sale filantropice – să lanseze un proiect ambiţios care să se sprijine pe CEU şi să dezvolte o reţea de educaţie nouă şi inovatoare de care lumea are cu adevărat nevoie. OSUN va fi unică. Ea va oferi o platformă internaţională de învăţământ şi cercetare. În prima fază va conecta mai strâns o reţea existentă. În a doua fază, vom deschide această reţea altor instituţii care vor să se alăture”, a conchis George Soros.

Citeşte şi:

Acordul pentru Brexit va fi ratificat de PE. Ieşirea Regatului Unit din spaţiul comunitar, ordonată

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.