Şpaga face „victime”! Patru medici şi 18 pacienţi din Neamţ, trimişi în judecată de DNA

-


Patru medici ortopezi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ împreună cu medicul ortoped al Policlinicii unităţii spitaliceşti au fost trimişi în judecată de procurori pentru luare de mită, potrivit dosarului înregistrat la Tribunalul Neamţ. De asemenea, împreună cu medicii au mai fost trimişi în instanţă şi cei 18 pacienţi care au dat mită acestora.

Dosarul penal a fost înregistrat în luna martie, atunci când procurorii au descins în secţia de ortopedie a spitalului, dar şi la Policlinică, în urma acţiunii fiind conduşi la audieri 5 medici, scrie Agerpres.

Atunci, patru medici au fost arestaţi preventiv şi unul plasat în control judiciar, ulterior doar unul dintre aceştia rămânând în arest preventiv. Acesta din urmă a fost condamnat în 2015 la o pedeapsă de doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi i s-a interzis exercitarea profesiei timp de un an.

După expirarea perioadei de suspendare, medicul s-a reangajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, tot la secţia de Ortopedie. De asemenea, cei 5 medici sunt acuzaţi că ar fi condiţionat actul medical de primirea unor sume de bani.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ.

Citeşte şi:

Mii de minori au dispărut în prima parte a anului

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.