Spitalul Clinic Filantropia începe igienizarea. Vezi ce secţii vor fi închise

-


Spitalul Filantropia din Capitală va închide sala de naşteri, terapia intensivă neonatală şi saloanele în perioada 19-31 august pentru igienizare generală periodică şi pentru prevenirea infecţiilor. Astfel, pacientele vor fi redirecţionate către alte maternităţi.

 

„În vederea efectuării igienizării generale periodice şi a prevenirii apariţiei de infecţii asociate asistenţei medicale, Spitalul Clinic Filantropia, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, prin ASSMB, va închide sala de naşteri, terapia intensivă neonatală şi saloanele de rooming-in în perioada 19-31 august 2019”, potrivit unui comunicat de presă, emis de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

De asemenea, în această perioadă nu se vor efectua naşteri în spital indiferent de vârsta de gestaţie şi nu vor fi primite transferuri din alte maternităţi.

„Pacientele care ar fi trebuit să nască la Maternitatea Filantropia vor fi redirecţionate către celelalte maternităţi ale ASSMB: Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu, Spitalul Clinic Dr.I. Cantacuzino, Spitalul Clinic Malaxa, dar şi către alte maternităţi din capitală. Obstetricienii de la Filantropia au fost anunţaţi în urmă cu trei săptămâni, în legătură cu sistarea activităţii privind naşterile, tocmai pentru a găsi soluţii şi a primi acordul colegilor, pe care i-au contactat în alte maternităţi, de a prelua viitoarele mămici”, arată ASSMB.

În schimb, vor funcţiona după program normal următoarele secţii: Ambulatoriul integrat, secţia de Ginecologie, secţia ATI, compartimentul de MMF, compartimentul de Prematuri, laboratorul de radiologie, laboratorul de analize medicale, laboratorul de genetică, laboratorul de anatomie patologică, farmacia.

Administraţia spitalelor a mai precizat că acţiunile de igienizare au loc anual în toate maternităţile din Capitală şi ţară.

 

Citeşte şi:

Demenţa ar putea fi depistată printr-un simplu test de sânge

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.