Spitalul de Urgență din Vaslui mustește de bacterii

-


Reprezentanții Direcției de Sănătate Vaslui au descoperit că apa care curge la robinetul Spitalului Județean din Vaslui este infestată cu bacteria E.coli, potrivit vremeanoua.ro.

 

Analizele de laborator pe care medicii epidemiologi le iau periodic din unitatea sanitară au arătat că din robinetele amplasate în saloane curgea apă infestată cu E.coli, o bacterie care poate cauza probleme de sănătate pe fondul unei imunități scăzute.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui au dispus mai multe măsuri, printre care clorinarea și dezinfectarea apei.

Până la venirea rezultatelor apei, atât personalul medical, cât și pacienții au fost sfătuiți să nu consume apă de la robinet.

Simptomele infecţiei cu E. Coli apar de obicei la două-cinci zile după expunere şi durează aproximativ opt zile, fără să ducă la alte complicaţii. Copiii sub doi ani sunt cei mai susceptibili să dezvolte infecţii severe asociate cu diaree hemoragică şi cu febră mare, ce uneori pot fi fatale. La circa două săptămâni de la apariţia diareei, pe fondul unui sistem imunitar slăbit sau insuficient dezvoltat, pot apărea probleme hematologice grave sau afectare renală.

Potrivit medicilor, E.coli este o bacterie ce face parte din flora normală a intestinului. Se cunosc mai multe serotipuri, dar numai unele dintre acestea au caractere de patogenitate (factori de virulenţă), producând îmbolnăviri cum ar fi boli diareice, infecţii urinare, infecţii respiratorii (pneumonie), septicemie sau meningită.

Există situaţii când o persoană este infectată cu bacteria E. coli, dar nu prezintă simptome şi astfel o poate transmite fără să fie conştientă de acest lucru. Aşadar, sursa de infecţie cu E. coli o reprezintă omul (bolnav sau purtător sănătos), dar şi animalele, mai ales bovinele. În plus, mamele purtătoare de E. coli patogen pot infecta sugarii în primele zile de viaţă. Transmiterea se face prin atingerea mâinilor sau a obiectelor contaminate.

Citește și: Grevă spontană la Spitalul TBC din Iaşi

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.