SRI: Un extremist sârb, spion al Rusiei în România

-


UPDATE 17.42 Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, ca cetățeanul sârb Bratislav Zivkovic  să fie declarat indezirabil în România, pe o perioadă de 15 ani, scrie Digi 24.

Bratislav Zivkovic, în vârstă de 42 de ani, a venit de patru ori în România, fie din Bulgaria sau Ucraina și de fiecare dată a ajuns la Constanța. El a fost surprins în timp ce fotografia radare militare pe coasta Mării Negre și să transmită reperele GPS ale acestora. De asemenea, SRI mai spune că el era extrem de interesat și de baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

 

Ştirea Iniţială:

Serviciul Român de Informaţii cere instanţei ca cetăţeanul de origine sârbă, Zivkovic Bratislav să fie declarat indezirabil pe teritoriul României întrucât ar fi derulat acţiuni de spionaj în favoarea Federaţiei Ruse.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat într-o conferință de presă, marți, că Zivkovic Bratislav este comandantul organizației de cetnici din Serbia „Cetniciki Pokret”, cunoscută  cu orientări naționalist-șoviniste.

„În cursul anului 2017, Zivkovic Bratislav s-a deplasat de mai multe ori în România, cu scopul de a întreprinde activități de culegere de informații care, potrivit cadrului legal în domeniu, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Zivkovic a întreprins acte preparatorii de procurare și transmitere a unor secrete de stat unei puteri sau organizații străine, ori agenților acestora, și constituirea de rețele informative pe teritoriul României”, a spus Ovidiu Marincea.

Potrivit acestuia, cetăţeanul sârb nu a reuşit să obţină date şi informaţii clasificate pe teritoriul ţării noastre.

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *