Starea vremii până la Crăciun. ANM a actualizat prognoza

-


Vremea se va menţine închisă la nivelul întregii ţări, în următoarele trei zile, iar precipitaţii mixte se vor produce în mai multe zone din ţară (inclusiv în Capitală).

 

„În zonele joase, în schimb, cu precădere în nord şi est, vom avea nebulozitate joasă, deci vreme închisă şi mai rece decât în mod obişnuit, cu maxime uşor negative de până la -2, chiar -3 grade Celsius. În ceea ce priveşte aspectul vremii, va mai fi şi ceaţă în zonele joase de relief, iar în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă ne aşteptăm ca cerul să se înnoreze în centrul şi nordul ţării şi să apară precipitaţii amestecate – ploaie, lapoviţă, iar la munte, trecător, ninsori în zona înaltă la peste 2.000 de metri altitudine. Pe arii restrânse vor fi posibile şi depuneri de polei”, a declarat meteorologul de serviciu al ANM, Mihai Timu.

Potrivit acestuia, pe parcursul zilei de mâine (vineri), la nivel naţional, valorile termice vor fi în creştere, mai ales în zonele deluroase din sud şi din Banat, unde maximele pot ajunge chiar şi la 8 grade Celsius.

„Vremea va rămâne închisă la nivelul întregii ţări, în următoarele trei zile, iar precipitaţii mixte se vor produce în mai multe zone, inclusiv în Bucureşti”, a adăugat Mihai Timu.

Potrivit acestuia, pe parcursul zilei de vineri, la nivel naţional, valorile termice vor fi în creştere, mai ales în zonele deluroase din sud şi din Banat, unde maximele pot ajunge chiar şi la 8 grade Celsius.

În Bucureşti,  vremea se va menţine vineri rece pentru acest interval, cu temperaturi negative atât ziua, cât şi noaptea. Maxima se va situa în jurul valorii de -1 grad, în timp ce minima va oscila între -6 şi -5 grade Celsius.

În ceea ce priveşte ziua de sâmbătă, în majoritatea regiunilor, cerul va fi mai mult noros, dar în special în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi la munte, cu precipitaţii mixte în Maramureş şi Transilvania, dar şi în zona montană exceptând nordul Carpaţilor Orientali unde vor predomina treptat ninsorile. De asemenea, sâmbătă, în Capitală, vremea se încălzeşte uşor. Maxima se va încadra între 3 şi 4 grade, iar minima între 1-2 grade, dar se menţin condiţiile de ceaţă, asociată trecător chiar şi cu burniţă sau ploaie slabă.

Duminică, prognoza de specialitate arată că vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit, mai ales în partea de sud şi sud-vest a ţării, cu maxime la nivelul întregii ţări între 2 şi 10 grade. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a ţării, dar numai pe arii restrânse o să apară ploile, iar la munte precipitaţiile mixte.

„În partea de sud a ţării sunt şanse ca printre nori să apară şi soarele. Vântul ca sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, dar local şi în zonele mai joase de relief din sud şi din est”, a subliniat Mihai Timu.

În zona Capitalei, duminică, există şanse să apară şi soarele, iar valorile termice estimate ziua vor ajunge spre 7-8 grade Celsius.

„În celelalte regiuni, local, vor fi mai ales ploi slabe şi în continuare pe spaţii mici rămân condiţii ca trecător să apară şi poleiul. Regimul termic va continua să crească. Practic, maximele vor fi cuprinse, la nivelul întregii ţări, între 2 şi 10 grade, iar minimele între -1 şi 6 grade, deci o vreme caldă pentru data din calendar. În plus, vântul va sufla moderat cu intensificări în majoritatea regiunilor”, a adăugat Mihai Timu.

În zona Capitalei, duminică, există şanse să apară şi soarele, iar valorile termice estimate ziua vor ajunge spre 7-8 grade Celsius.

Citeşte şi:

Guvernul Dăncilă rezistă. Moţiunea de cenzură a picat

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.