„Statul paralel”, căruia i s-a cerut ajutorul pentru găsirea Alexandrei, face acuzații deosebit de grave. Rădoi: „Şefii Poliţiei Caracal anunţau infractorii înainte de intervenţii”

-


Remus Rădoi, zis Codiță”, omul de afaceri din Caracal care a fost sunat de comisarul Nicolae Alexe pentru a-l „ajuta” s-o găsească pe Alexandra, a făcut marți declarații deosebit de grave. Şefii Poliţiei Caracal anunţau infractorii înainte de intervenţii, a acuzat Remus Rădoi, un personaj aparent implicat în curățarea zonei de infractori, dar care este considerat unul dintre interlopii din județ, aflat la cuțite cu rivalii săi.

 

Remus Rădoi este audiat, marţi, la sediul Poliţiei Caracal, iar la intrare el a spus că va vorbi despre modul în care şefi din Poliţia Caracal anunţau infractorii înainte de a descinde într-un dosar.

„Am lăsat şi un memoriu care a fost direcţionat către DGIPI. Adică l-am lăsat la DGIPI pentru a investiga dacă datele oferite de mine se verifică. L-am dus la DGIPI, care a trimis un comunicat înapoi către MAI prin care spune că ceea ce eu arătam este adevărat. Arătam că în cadrul acelui dosar în care a fost anchetat grupul infracţional au fost nişte nereguli, de la faptul că nu au existat interceptări aşa cum trebuia, pe o perioadă bună de timp, la faptul că s-a omis sau nu s-au audiat anumite victime sau faptul că s-au audiat în aceeaşi clădire cu infractorii sau faptul că cu o săptămână înainte infractorii ştiau că va urma percheziţia sau faptul că unii dintre infractori au afirmat că au legătură directă în DIICOT şi dovada clară că a sunat şi un lucrător în DIICOT, care l-a informat că e în dosar şi va urma şi o percheziţie”, a declarat Remus Rădoi, care are afaceri în domeniul pazei în Caracal.

El a mai precizat că procurorul i-a spus că sunt probe suficiente în dosarul în care el a oferit informaţii şi că urmează 10 arestări, fără ca acest lucru să se mai întâmple.

„(Am mai arătat – n.r.) faptul că domnul procuror mi-a spus că există probe suficiente şi vor fi arestate 10 persoane şi nu s-a mai întâmplat, dar şi faptul că în urma informării mele cu privire la acest clan, respectiv a informării conducerii Poliţiei Caracal, conducerea Poliţiei Caracal a sunat pe liderul grupării şi l-a informat mot-a-mot, reproducându-i toate cuvintele despre ceea ce eu spusesem. Adjunctul Poliţiei Caracal a fost informat de mine telefonic şi apoi fizic faţă în faţă despre faptul că gruparea este într-un local având asupra lor tot felul de arme albe şi urma să descindă în local. Am informat despre asta şi am cerut măsuri pentru a-i surprinde şi rezultatul a fost acela că şeful clanului a fost sunat şi i s-a spus că o să vină şi o să descindă acolo. Şeful clanului m-a sunat pe mine şi mi-a spus că sunt un prost că tot ceea ce fac ajunge mai devreme sau mai târziu la ei şi că mai bine aş face ca în seara respectivă să trimit paza acasă şi să îi las”, a mai afirmat Remus Rădoi.

Comisarul șef Nicolae Alexe, cel care a coordonat acțiunea de la Caracal, a apelat la Remus Rădoi ”Codiță”, șeful unei rețele temute din județ, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie. Libertatea a publicat conversațiile de pe WhatsApp dintre polițistul Alexe și Rădoi ”Codiță” din care reiese că poliția a oferit numerele de telefon ale suspectului și alte informații secrete către grupările populate de infractori. Detalii aici

Firmele controlate de Remus Rădoi, cel care a fost chemat să ajute Poliţia în cazul crimelor din Caracal, derulează contracte bănoase cu instituţiile statului. Acesta spune că toate contractele sunt „perfect legale”, obţinute prin licitaţie şi că „ne facem datoria mai bine decât Poliţia”.

Citește și:

Cumpănaşu a adus noi informaţii la DIICOT despre reţelele din Caracal. „Dincă nu a acţionat de capul său”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.