Stelian Tănase, despre dedesubturile moţiunii de cenzură: „Orice ofertă face doamna Dăncilă este zero barat. Pică oricum”

-


Politologul Stelian Tănase susţine cu 48 de ore înainte de moţiunea de cenzură, că situaţia din Parlament rămâne fluidă întrucât negocierile se vor purta până joi dimineaţă, iar ofertele pe care Viorica Dăncilă şi acoliţii săi le fac parlamentarilor pentru a nu vota la moţiune sunt numai pentru o lună întrucât aceasta va pica oricum pe 24 noiembrie (dacă va ajunge în turul al doilea) la alegerile prezidenţiale sau chiar joi.

 

„Mie mi se pare caraghioasă oferta pe care o face Dăncilă în acest moment cu bani şi funcţii de şef sau subşef în Guvern sau comisii. Să presupunem că va reuşi să cumpere destui parlamentari, aceştia se vor face de râs pentru că presa îi va călca în picioare pe cei care s-au întors  la PSD, iar oferta ei este doar pentru o lună. În data de 10 noiembrie, Dăncilă o să afle fie că a trecut în turul doi, fie că nu. Oricum, pe 24 noiembrie, va fi zdrobită de Iohannis, şi asta înseamnă că toate ofertele, cumpărăturile, pe care acesta le face în aceste zile, au valabilitate de o lună. Ală va fi ministru pentru o lună sau şef de comisie pentru o lună, pentru că aud de pe surse bine informate că se oferă bani şi afaceri pentru cei care ar dori să se întoarcă în PSD. Noi îi ştim, sunt puţini care au trecut dincolo, dar este un moment foarte jos al vieţii parlamentare româneşti”, a declarat, pentru Jurnaliştii.ro, politologul Stelian Tănase.

Potrivit acestuia, Viorica Dăncilă nu are nici o şansă la prezidenţiale, iar ofertele pe care le face în aceste zile în Parlament sunt „zero barat”.

„Am văzut-o şi eu ieri şi nu ştiu dacă ea nu vorbeşte cu mâna în gât sau cu funia legată de par. Nu stiu în ce stadiu se află (cu cumpărăturile de parlamentari), dar să presupunem că astăzi l-a cumpărat pe Vasilică, apoi ăsta se întâlneşte cu Barna sau cu Orban şi se întoarce din nou. Situaţia este fluidă şi se va negocia până joi dimineaţă, în ziua votului pe moţiune. Repet: orice ofertă face doamnă Dăncilă în aceste zile este doar pentru o lună, pentru că oricum pică. Nu are nicio şansă la prezidenţiale, pică atunci sau joi la moţiune. Cine acceptă oferta acesteia, este un prost!”, a adăugat Stelian Tănase.

În schimb, în tabăra PSD se simte frica dinaintea „prăbuşirii de la butoane”, deşi liderii de bază ai formaţiunii: Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, Paul Stănescu şi Eugen Teodorovici susţin că moţiunea de cenzură nu va trece de plenul Parlamentului întrucât Opoziţia nu va avea numărul de voturi necesare demiterii guvernului: 233.

De fapt, aceştia mizează pe o strategie simplă, prin care speră să pună presiune pe cei care au semnat moţiunea şi scot în faţă rectificarea bugetară care ar avea loc vineri sau cel mai târziu în noiembrie.

Dacă trece moţiunea de cenzură, nimeni nu va putea să închidă bugetul de stat pentru 2020, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. El i-a acuzat pe reprezentanții Opoziției că sunt ”netoți ai zonei economice”.

„Bugetul pe anul viitor, că m-aţi întrebat, depinde de moţiune. Acum arată foarte bine. Acum arată foarte bine şi tot ce am promis pentru anul viitor şi anii care urmează va fi aplicat. Dar cu siguranţă, vă spun sigur că dacă ea va trece anul viitor nimeni nu va închide bugetul. Sigur, sigur. Pun şi un pariu că nu se va închide anul viitor fără tăieri în cazul în care va veni Opoziţia, adică aceşti netoţi ai zonei economice. Nu vă place declaraţia mea? Nu”, a subliniat Eugen Teodorovici.

Promisiuni fără acoperire pentru bugetari….

De asemenea, PSD a mai transmis marţi într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a formaţiunii că vor creşte din nou salariile bugetarilor de la 1 ianuarie 2020, într-un gest disperat de a mai rămâne în continuare la butoanele puterii.

„Noi, cei din PSD, garantăm creșterea salariilor de la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021. Asigurăm acordarea de vouchere și alte bonusuri pentru bugetari. Ei, partidele de opoziție, disprețuiesc bugetarii. Pe unii vor să îi concedieze, iar pentru restul vor să taie salariile, să le ia toate bonusurile pe care în mod corect le câștigă astăzi. Ei consideră că bugetarii sunt ”praf” la locul de muncă”, este mesajul pe care PSD l-a postat pe pagina de Facebook.

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament. Aceasta are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent şi va fi votată joi dimineaţă în plenul reunit al Parlamentului.

Citeşte şi:

Mesajul lui Orban pentru Dăncilă: „PNL este mobilizat la maximum pentru a asigura reuşita moţiunii de cenzură”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.