Strategii pentru păstrarea angajaţilor cu rezultate bune

-


În condiţiile în care rata şomajului este la un nivel extrem de redus, concurenţa pentru angajaţii loiali, care deţin şi calificări şi aduc şi rezultate pentru companie, este mai acerbă decât oricând. Astfel, companiile trebuie să înțeleagă, acum, importanța critică a asigurării securității emoționale și financiare a angajaților şi să le ofere o motivaţie pentru ca ei să nu înceapă să îşi caute un alt loc de muncă.

  1. Angajarea

Angajarea reprezintă primul pas în a calcula longevitatea unui potențial angajat și de a rămâne în companie. Este important să analizați CV-ul lor pentru a vedea dacă a avut joburi pe termen lung sau dacă mai lucrează şi cu alte companii. În cazul în care CV-ul lor indică faptul că a „sărit” de la o companie la alta de-a lungul anilor, nu poate fi vorba de un candidat care să rămână într-o firmă pe termen lung.

  1. Salariu motivant

Odată ce angajăm noi salariaţi, trebuie să ne asigurăm că aceștia intră într-o cultură corporativă care este susţinută. Trebuie să le oferim oportunități de creștere și de avansare. Angajații doresc să fie recompensaţi şi recunoscuţi pentru abilitățile lor, ceea ce înseamnă un salariu rezonabil și beneficii care îi fac să rămână la actualul job.

Nu este nevoie de prea mult pentru a obține loialitate din partea angajațiilor Pur și simplu, trebuie să le oferim securitatea de care au nevoie şi beneficiile pe care ei le aşteaptă. Atunci când angajații se simt în siguranță, ei se pot concentra mai mult pe performanță.

  1. Respect

Un motiv pentru care angajații aleg să demisioneze, pe lângă salariu nemotivant, este reprezentat de modul în care sunt trataţi atât de managerii, cât şi de colegi.

Aşadar, pentru ca salariaţii să fie mulţumiţi şi productivi este nevoie ca managerii şi întreagă echipă să arate respect pentru colegii lor.

Citește și: 

Dieta alimentară care creşte riscul de diabet

Ce efecte poate avea încălzirea globală asupra sănătăţii oamenilor? Avertismentul specialiştilor

Ce efecte au, de fapt, suplimentele de vitamine asupra organismului

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei! 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.