STRIGĂTUL DE DISPERARE al unui medic: „Până când o să suportăm, măi, neterminaților?“

- 9


Un medic român a ajuns la capătul puterilor din cauza sistemului de sănătate. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, după o zi lungă la spital, conf. dr. Mihai Craiu de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului „Alfred Rusescu” spune că îi este rușine față de pacienți și dă vina pe politicieni pentru situația din spitale.

„Astăzi a fost ORIBIL la spital. Îmi vine să îmi iau câmpii şi să plec naibii din groapa asta putrefactă plină de gunoaie care vor să ne reglementeze/conducă/orienteze etc viața. Este de nesuportat să vezi privirea unui amărât venind cu sufletul tremurând de speranţă că a ajuns la Bucureşti la Institut să „îl facă domnul doctor bine” şi tu stai paralizat în față unui computer lovit de apoplexie căci iarăşi nu merge serveru’/Hipocrate/intranetu’/mai ştiu eu ce??? Şi evident că nu poţi recomanda analize căci dacă nu exişti în spaţiul virtual al reglementărilor sanitare eşti o fantomă… Iar la fantome nu le poţi face hemograme şi nici măcar … coproculturi.

Chiar îmi vine să plec! Astăzi am văzut continuu aproape 12 ore pacienţi şi am făcut cereri/foi/acte etc. Nici la masă nu am mers… Îmi era ruşine de privirea copilului aceluia care speră că marele doctor de la Bucureşti o să îl facă bine…. Marele dr l-a ascultat. Cu răbdare. Şi l-a consultat. Tot cu răbdare şi cu minuţiozitate. Dar ATÂT. Căci asta poate face marele dr… Şi el este DOAR un om. Şi nu un vrăjitor care poate face minuni sau vrăji să pornească sistemul electronic….

Dar până când credeţi că o să mai suportăm măi neterminaţilor??? Până când??? Mama ei de viaţă şi de meserie! Doar politician e bine să fii în mioritica noastră patrie”, a scris dr. Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Am reușit! Tot personalul medical va primi stimulente


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 9 comments
bookmark icon

9 thoughts on “STRIGĂTUL DE DISPERARE al unui medic: „Până când o să suportăm, măi, neterminaților?“

 • Târziu călăilor care tratați preferențial pacienții din spitale.Decideti voi God cine are șanse sau nu…Dositi medicamente, nu tratați decât cu medicamentele clientului, nu schimbați patul fără 3 șpăgi, si va plângeți de sistem. Voi sunteți vinovați si datori să identificați jegosii în halate albe. Curățenie generală , camere video în toate cabinetele si saloanele ca să putem cere socoteală celor care va pătează imaginea de sfinti.

  0
 • Are dreptate intru totul D-ul CONF.,în toate intervențiile d,lui.Sa fii neputincios în fața unor situații delicate,din cauza tehnicii,chiar ca,ti vine să ți iei câmpii si sa pleci unde? Nu,ti vine să părăsești plaiurile natale știind că aici poți fi util semenilor si cu ce remunerație care la urma urmei,ce mai contează ,când poti avea satisfactii si personale ca prin aportul tau,ai dat o nouă șansă celor care apelează la ajutorul tău.!!!!!

  0
 • Domnuoe Doctor, aveti perfecta dreptate, sistemul sanitar este inecat in hartii, protocoale facute aiurea fara legatura cu realitatea. Programe de calculator schimbate periodic si nefunctionale… Tot haosul acesta ne zapaceste si ne mananca timpul care ar trebui sa fie alocat pacientilor.

  0
 • D-nule Felly nimeni nu il cunoasteti si nu ati avut cred de a face cu d-nu dr . Crai , si sper din tot sufletul nici d-voasta nici familia d-voastra sa nu aiba neviie de ingrijiri medicale . D-nul dr. este un om de nota 1000000000000 atat pe partea profesionsla dar si ca om ! Stii de cate ori a scos bani din buzunar sa cumpere tratament pt pacienti deiarece parinti nu aveau sau farmacia spitallui nu disspunea de medicamente , stiti de cate ori a venit de acasa cu bidonul de motorina ca generatorul sp nu avea iar pana de curent putea omora copii aflati pe terapie ? Nu aveți de unde sa stiti … asa ca astfel de comentari nu isi au rostul ! Ganditi inainte de a critaca astfel de dr . Daca sistemul Hipocrate nu merge medici din toate spitalele sunt legati de maini si de picioare nu poti face foi de internare , nu poti recolta analize , nu poti scrie condica de trarament etc . Deci traiasca ministru sănătății… nu ? Rusine !!!

  0
 • pentru medici adevarati TOT RESPECTUL faptul ca dom dr a avut aceasta iesire de a spune ceia ce infrunta la serviciu zi de zi e doar de APRECIAT lasati criticile la o parte caci sunt oameni cu o pregatire extraordinara sunt oameni cu un suflet deosebit iar foarte multi dintre ei duc o viata normala ca noi toti dac de fiecare dat va gasiti sa criticati ca medici iau aia sau ailalta puteti sa o faceti insa eu am intinlit si medici deosebiti din satul de unde vin avem o doctorita ce face naveta cu autobuzul merge la wc in gradina dispensarului si este un om Exceptional cu toata lumea . Am intinlit si medici care iti lasau impresia ca vorbesti cu o fata de la strada asa vocabular foloseau va pot spune insa ca foarte multi medici au perfecta dreptate atunci cind parasesc tara nu stiu citi dintre dv ati intrat in cabinetul unui medic in strainatte sau intrun spital sa vedeti acolo conditi aparatura si tot ce nu va poteti imagina ca ar pute exista MEDICI AU SALARI CU ADEVARAT LA PREGATIREA LOR si atunci nu au de ce astepta la mila ta ca pacient si nici nu au alta pregatire mai superioara decit medici nostri in spitalul unde lucrez sunt foarte des folosite ca exmplu DE PROFESIONALITATE numele unor medici din RO . Asa ca daca avem golutrile si problemele care le avem e doar vina politici noastre romane

  0

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.