STS va publica numai rezultatele parțiale și finale de la alegerile prezidențiale

-


În ziua alegerilor prezidenţiale vor fi publicate pe internet numai rezultatele parţiale şi finale, anunță Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care susține nu există cerinţe operaţionale care să permită Serviciului centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare.

”Serviciul de Telecomunicaţii Speciale realizează publicarea pe internet a datelor aferente procesului electoral din luna noiembrie 2019 conform cerinţelor operaţionale reieşite din hotărârile AEP şi deciziile BEC. Până în acest moment, nu au fost adresate către STS cerinţe operaţionale din care să reiasă că rezultatele provizorii vor fi publicate. În consecinţă, până în acest moment, rezultă că vor fi publicate numai rezultatele parţiale şi finale”, arată STS.

Potrivit Serviciului, vor fi diferenţe între modul de afişare a rezultatelor la alegerile prezidenţiale faţă de alegerile europarlamentare.

”STS nu are cerinţe operaţionale pentru publicarea rezultatelor provizorii, iar responsabilitatea publicării datelor aparţine AEP şi BEC. (…) Aplicaţiile dezvoltate de STS permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale cu aceeaşi transparenţă şi vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare. Considerăm că nepublicarea rezultatelor provizorii nu asigură acelaşi nivel de transparenţă ca în cazul alegerilor din 26 mai. De asemenea, considerăm că nivelul de transparenţă realizat prin publicarea rezultatelor provizorii trebuie să fie acelaşi pentru toate categoriile de public. În momentul de faţă, nu există cerinţe operaţionale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare”, a subliniat  STS.

Citește și:

Iohannis: „Armata, o şcoală a educaţiei patriotice, o instituţie clădită pe valori morale”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.