Studenții au protestat la Timișoara împotriva modificărilor aduse de PSD legilor justiției. „Visul meu din studenție, o țară fără hoție”

-


Peste 200 de studenți din toate centrele universitare din țară au protestat, sâmbătă seara, la Timișoara împotriva modificărilor aduse de coaliția PSD-ALDE legilor justiției, ținând în mâini un sicriu pe capacul căruia scria: ”Justiție”.

Tinerii au pornit în marș dinspre Complexul Studențesc spre Piața Victoriei din Timișoara, aducând cu ei un sicriu pe care scria cu litere mari „Justiția”. Mulți dintre aceștia  erau pictați pe față cu tricolorul și  au afișat bannere și pancarte pe care se putea citi: „Nu vrem să îngropăm Justiția”, „6-6, vin studenții” sau „Am venit din toată țara, protestăm la Timișoara”, scrie debanat.ro.

De asemenea, aceștia au scandat „România, trezește-te” și „Visul meu din studenție, o țară fără hoție”, după care au aprins lumânări lângă coșciug și au împărțit colaci.

„Am ieșit pentru Justiție în primul rând, după cum ați văzut simbolul a fost coșciugul. Noi considerăm că în momentul de față este posibil să fie îngropată din cauza modificărilor legislative pe care le-am văzut în zilele trecute. Credem că acești oameni nu se vor opri, care nu știm dacă înțeleg cât este de grav ce se întâmplă. Au ieșit magistrații, au ieșit studenții, a ieșit toată țara în stradă, din cauza acestor nereguli. Nu se poate așa ceva și nu ne vom opri până când ei nu se vor opri”, a declarat Ovidiu Boldor, președintele Organizației Studenților din Universitatea de Vest Timișoara (OSUT).

La rândul său, președintele ANOSR, Marius Deaconu, a declarat, că studenții nu doresc ca justiția să fie îngropată în România.

„Timișoara este un loc simbolic pentru toți. Aici a început Revoluția și aici studenții și-au demonstrat adevărata valoare și importanță în societate. Am adus un sicriu pentru că ne dorim să nu se ajungă acolo. Dorim ca justiția să nu fie îngropată în România, dar, din păcate, acolo va ajunge, dacă se va continua în aceeași direcție”, a subliniat  Marius Deaconu.

Studenţii au cântat, în timpul protestului, şi imnul României, iar apoi s-au deplasat în faţa Catedralei Mitropolitane din Timişoara unde au aprins lumânări și candele.

Mai puteți citi și: De ce l-a schimbat Dragnea pe Țuțuianu de la Apărare

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.