Studiu: ne preocupă mai mult sănătatea partenerului decât a noastră. Topul aspectelor care ne îngrijorează

-


Sănătatea este o temă comună în promisiunile pe care ni le facem pentru noul an. Potrivit unui sondaj realizat de un lanț de clinici medicale, milioane de oameni stabilesc astfel de obiective și pentru partenerul lor și de multe ori își neglijează propria sănătate pentru a se concentra pe cea a acestuia.

În cadrul sondajului, 2.000 de adulți au fost întrebați despre planurile pe care și le stabilesc la final de an și a constatat că 37% din ei se gândesc la unul și pentru cealaltă jumătate a cuplului. Acest obicei este specific mai mult bărbaților  – 44% -, decât femeilor – 30% -.

Cele mai multe promisiuni făcute pentru noul an au legătură cu sănătatea (44%), slăbirea (435) și cu o frecvență mai ridicată a exercițiilor fizice (36%). Dar și alte probleme de sănătate au fost îngrijorătoare, 25% din respondenți dorind ca partenerul lor să fie mai puțin stresat, iar 15% din ei rugându-și jumătatea să acorde mai mult timp vieții de familie, să găsească un echilibru între viața profesională și viața personală.

Două treimi din participanții la studiu au spus că își fac griji pentru sănătatea partenerului pe tot parcursul anului. În medie, spun cercetătorii, ne gândim la starea de sănătate a persoanei iubite mai des de două ori pe săptămână. Două treimi din respondenți chiar au recunoscut că pun sănătatea partenerului înaintea celei proprii.

Aproximativ 30% din respondenți au declarat că vorbesc cu partenerul lor săptămânal despre sănătatea lui și aproape două treimi au recunoscut că au făcut schimbări pentru a-și ajuta jumătatea să-și îmbunătățească sănătatea.

Cercetarea arată că oamenii se concentrează mai mult pe sănătatea celor dragi, cu costul sănătății proprii, spune conducătorul studiului.

Cele mai frecvente griji privind sănătatea partenerului  sunt:

  1. Prea mult stres la serviciu (30%);
  2. Somnul insuficient (29%);
  3. Afecțiuni precum durerile de spate sau tusea persistentă (26%);
  4. Sedentarismul (24%);
  5. Munca peste program (22%);
  6. Excesul de masă corporală (22%);
  7. Consumul prea ridicat de alimente (17%);
  8. Consumul regulat de alcool (15%).

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.