STUDIU Rețelele de socializare care afectează cel mai mult sănătatea mintală! La ce riscuri sunt expuși tinerii

-


 

Instagram ocupă primul loc în topul celor mai dăunătoare rețele de socializare pentru sănătatea mintală a tinerilor, urmat la scurtă distanță de Snapchat, potrivit celui mai recent studiu realizat de Sociatatea Regală pentru Sănătate Publică din Londra.

Raportul experților, numit #Statusofmind, a analizat aproape 1.500 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani. Oamenii de știință au arătat, astfel, care este impactul rețelelor de socializare asupra acestor tineri și care sunt efectele negative care survin, cum ar fi anxietate, depresie sau pierderea identității de sine.

Astfel, cercetarea a arătat că platforma de video-sharing Youtube este cea care are cel mai mare impact pozitiv asupra utilizatorilor, în timp ce Instagram, Snapchat, Facebook și Twitter se situează la polul opus, fiind dăunătoare pentru sănătatea mintală.

Instagram, aplicația cu peste 700 de milioane de utilizatori în întreaga lume, s-a poziționat pe primul loc în ceea ce privește clasamentul celor mai nocive rețele de socializare, femeile tinere fiind printre cele mai afectate, mai ales din cauza faptului că foarte multe dintre imaginile postate sunt editate în Photoshop.

Autorii studiului a solicitat platformelor de socializare care au un impact negativ semnificativ asupra tinerilor să ia măsuri în privința acestei probleme, respectiv să afișeze un avertisment atunci când fotografiile postate sunt editate.

Citește și:

Vrei să te angajezi la Apple? Iată care sunt top 10 întrebări adresate la interviu


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *