Record de decese în SUA. 49.759 de persoane au murit din cauza COVID-19

-


Epidemia de COVID-19 a provocat 49.759 de decese în Statele Unite, după ce în ultimele 24 de ore s-a înregistrat unul din cele mai ridicate bilanţuri, potrivit datelor furnizate joi seara de Universitatea Johns Hopkins, scrie AFP.

Pe teritoriul SUA s-au înregistrat joi seara 3.176 de decese provocate de COVID-19, reprezentând cel mai ridicat bilanţ zilnic înregistrat până acum la nivel global de la începutul pandemiei. Astfel, în această perioadă au fost raportate 26.971 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, bilanţul total ajungând la 866.646. Din cauza testărilor insuficiente, numărul real al persoanelor infectate este probabil mult mai mare.

În pofida acestui record negativ, mai multe state, printre care Texas, Vermont şi Georgia au decis să înceapă relaxarea măsurilor restrictive, autorizând deschiderea anumitor magazine. La rândul său, secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că pandemia COVID-19 demonstrează necesitatea reformării Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Potrivit acestuia, este posibil ca SUA să nu mai reia vreodată finanţarea OMS şi chiar să lucreze la crearea unei alternative la organismul ONU.

Într-o scrisoare adresată preşedintelui Donald Trump, congresmenii democraţii cer revenirea asupra decizie de suspendare a finanţării acordate OMS, decizie adoptată de preşedinte săptămâna trecută, după ce a acuzat organismul ONU că este”sino-centric” şi că promovează dezinformările Beijingului despre izbucnirea epidemiei noului coronavirus. Întrebat dacă solicită o schimbare în conducerea OMS, Pompeo a răspuns: „Chiar mai mult decât atât, se poate ca Statele Unite să nu mai revină niciodată la subscriere şi dolarii contribuabililor americani să nu mai ajungă la OMS”.

OMS a negat acuzaţiile aduse de administraţia Trump, în timp ce China insistă asupra abordării sale transparente şi deschise. SUA au fost cel mai mare donator global al OMS. În 2019, Washingtonul a contribuit cu peste 400 de milioane de dolari, sumă ce reprezintă aproximativ 15% din bugetul organismului ONU.

Citește și:

 STUDIU. Coronavirusul, depistat și-n secrețiile oculare


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.