SUA, încă în plină pandemie de COVID-19. 2751 de decese în ultimele 24 de ore

-


Numărul deceselor în 24 de ore a crescut brusc, marţi, în Statele Unite, cu 2.751 de decese suplimentare legate de noul coronavirus, potrivit bilanţului prezentat de Universitatea Johns Hopkins, scrie AFP.

SUA au depăşit marţi pragul de 800.000 de cazuri înregistrate oficial, cu aproape 40.000 de cazuri în plus de luni, orele 20.30, până marţi la aceaşi oră, potrivit datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins. În acest sens, statul Missouri a depus plângere marţi împotriva Chinei, acuzând Beijingul că a disimulat gravitatea pandemiei de coronavirus şi a cauzat astfel „pagube”, economice şi umane, „ireparabile” în acest stat american şi în lume, scrie AFP.

Plângerea civilă, depusă de procurorul statului, Eric Schmitt, vizează guvernul, Partidul Comunist Chinez, precum şi alţi responsabili şi instituţii ale ţării. Ea îi acuză în special că au „ascuns informaţii cruciale” de la începutul pandemiei, au arestat avertizori de integritate şi au negat natura extrem de contagioasă a noului coronavirus.

Beijingul a fost dat în judecată în special pentru „tulburarea ordinii publice” şi „activităţi anormal de periculoase”. Missouri reclamă despăgubiri materiale a căror valoare nu a fost precizată.

Potrivit procurorului republican Eric Schmitt, primele transmisii ale virusului între oameni au avut loc la începutul lunii decembrie la Wuhan, oraşul unde a apărut coronavirusul. Cu toate acestea, guvernul a lăsat virusul să se răspândească în ţară, apoi în străinătate, înainte de a lua măsurile necesare la sfârşitul lui ianaurie pentru a frâna contaminarea.

În timp ce ascundeau extinderea pandemiei, autorităţile chineze au oprit pentru ele echipamente de protecţie de bună calitate, autorizând însă exportul de echipament defectuos. Acest stocaj abuziv ar fi „pus în pericol viaţa personalului medical şi echipelor de salvare” în ţările afectate de COVID-19.

Citește și:

 2020, anul Americii


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.