Trump, despre coronavirus: ”Este un lucru oribil. Putea fi oprit, trebuia oprit la sursă”

-


Preşedintele american Donald Trump a declarat, sâmbătă, că speră ca numărul deceselor din SUA provocate de coronavirus să rămână sub pragul de 100.000, scrie Agerpres.

„Să sperăm că vor rămâne sub pragul de 100.000 de vieţi pierdute, care chiar şi aşa este un număr oribil. Este un lucru oribil. Putea fi oprit, trebuia oprit la sursă, dar nu a fost”, a declarat președintele SUA, Donald Trump.

Statele Unite au înregistrat 1.883 de decese provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, bilanţ în uşoară scădere comparativ cu zilele anterioare, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins. Bilanţul total al deceselor provocate în SUA de epidemia noului coronavirus a atins cifra de 64.700. Acesta este cel mai ridicat bilanţ ca valoare absolută deşi, proporţional cu numărul populaţiei, Belgia, Spania, Italia, Marea Britanie sau chiar Franţa au înregistrat mai multe morţi.

SUA au cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID-19: peste 1.1 milioane de cazuri înregistrate oficial. Aproape 165.000 de persoane au fost declarate vindecate.

În ultimele trei zile, bilanţurile zilnice au fost în creştere, raportându-se aproximativ 2.000 – 2.500 de decese. Bilanţul zilnic al deceselor nu a scăzut sub 1.000 în ultima lună. De la mijlocul lunii aprilie, SUA au rămas într-o fază de „platou”, de unde reuşesc cu greu să scadă.

Măsurile de izolare cu geometrie variabilă introduse de statele americane, foarte diferite de măsurile mai dure aplicate în China, sunt „unul din motivele pentru care acest platou este prelungit”, a opinat pentru AFP William Hanage, profesor asociat de epidemiologie la Harvard School of Public Health.

Epicentrul epidemiei este localizat în New York, care continuă să înregistreze zilnic aproape 1.000 de spitalizări, deşi numărul deceselor zilnice este într-o tendinţă de scădere clară.

Citește și:

”Omul rachetă” nu a murit. A reapărut în public după trei săptămâni de absență


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.