SUA, încă în plină pandemie de coronavirus. 1303 de decese, în ultimele 24 de ore

-


Aproape un milion de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în SUA de la începutul epidemiei, potrivit datelor date publicităţii luni de Universitatea Johns Hopkins, scrie AFP.

Bilanţul deceselor provocate de COVID-19 pe teritoriul SUA în ultimele 24 de ore a fost de 1.303 de cazuri. Mai mult de un sfert din cele 210.000 de victime făcute de pandemie la nivel global s-a produs în SUA. Astfel, bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus de la începutul epidemiei a atins luni cifra de 56.144.

„Nu vom uita niciodată acei oameni care au fost sacrificaţi din cauza incompetenţei sau poate a altceva”, a declarat luni preşedintele Donald Trump în conferinţa de presă de la Casa Albă, insinuare la adresa rolului pe care preşedintele americane susţine că l-ar fi avut China în răspândirea epidemiei la nivel global. De asemenea, preşedintele american Donald Trump a pledat luni pentru redeschiderea unor şcoli înainte de vacanţa de vară, dar a subliniat că decizia în acest sens le va reveni guvernatorilor de state.

„Cred că vom vedea numeroase şcoli redeschise chiar şi pentru o perioadă scurtă şi aceasta va fi un lucru bun. Tinerii par să se descurce bine în faţa noului tip de coronavirus”, a subliniat președintele SUA.

Majoritatea şcolilor americane au fost închise în urmă cu mai multe săptămâni în cadrul măsurilor de izolare menite să stăvilească pandemia, ceea ce, la fel ca în alte ţări ale lumii, complică lucrul de acasă pentru numeroşi părinţi.

În pofida acestor măsuri, pandemia a avansat rapid în SUA, unde se înregistrează aproape 1 milion de contaminări şi 56.000 de morţi. Însă, ea pare să încetinească şi preşedintele Trump, nerăbdător să relanseze economia, a prezentat în urmă cu circa 10 zile un plan de repornire a ţării. În strategia susţinută de Casa Albă, şcolile ar urma să fie redeschise abia într-o a doua etapă, după cel puţin 15 zile de la reluarea altor activităţi economice.

Citește și:

”Omul rachetă” trăiește și se află la Wonsan. Consilier al președintelui sud-coreean: ”Nicio acţiune suspectă nu a fost detectată”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.