Summit istoric la Vladivostok. Kim Jong Un testează „bunăvoinţa” lui Vladimir Putin

-


Astăzi, la Vladivostok, va avea loc un summit istoric între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin în contextul în care Phenianul caută un aliat ca să ajute economic regimul, confruntat cu sancţiunile impuse de SUA.

 

Pentru Kim Jong Un este prima vizită de la preluarea puterii la Phenian pe teritoriul Federaţiei Ruse, unde va încerca să se prezinte în faţa lui Vladimir Putin  drept jucător important la nivel internațional, scrie Reuters.

De asemenea, Kim Jong Un va încerca să obţină de la Vladimir Putin o soluţie pentru deblocarea impasului nuclear cu SUA, deşi Phenianul doreşte să fie o putere nucleară regională din Peninsula Coreea. Liderul nord-coreean a traversat granița cu Rusia, miercuri, cu trenul.

„În ultimele luni, situația din jurul peninsulei sa stabilizat într-o oarecare măsură, datorită în mare parte inițiativelor Coreei de Nord de a opri testarea rachetelor și de a închide site-ul de testare nuclear”, a declarat Yuri Ushakov, consilierul preşedintelui Federaţiei Ruse.

Potrivit acestuia, Rusia intenționează să ajute în menţinerea deschiderii internaţionale a regimului comunist de la Phenian.

Trenul blindat care îl transportă Kim Jong Un s-a oprit la gara din așezarea Khasan după trecerea frontierei în Rusia. Aici, Kim Jong Un a fost întâmpinat de fete în costum național rus care purtau buchete de flori și i-au oferit pâine și sare, un gest tradițional rusesc de primire pentru oaspeții onorați.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.