Summit istoric. Trump și Jong Un au avut o primă discuție. Cu ce bucate a fost așteptat liderul american

-


Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au întâlnit marți la Singapore, într-un summit istoric, pentru a discuta o problemă deosebită de importantă cu privire la programul nuclear al acestei țări. Cei doi şi-au dat mâna marţi și au participat la o întâlnire faţă în faţă timp de aproximativ 40 de minute, doar în prezenţa interpreţilor, iar la finalul acesteia preşedintele american a părut optimist în legătură cu capacitatea sa de a convinge Coreea de Nord să-şi abandoneze armamentul nuclear.

Preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un discutau marţi, în timp ce luau masa – coaste de vită, carne crocantă de porc dulce-acrişor şi cod la abur, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

Potrivit Casei Albe, masa a început, marţi, cu un cocteil de crevete, salată de avocado şi kerabu, un fel pe bază de orez, cu mango verde, sos de miere şi lime şi caracatiţă.

Între garnituri se află cartofi ”dauphinois”, broccoli la abur, orez prăjit şi legume asiatice.

La desert s-au servit tarte cu ciocolată neagră şi îngheţată de vanilie Haagen-Dazs.

Celor doi lideri li s-au alăturat, din partea americană, secretarul de Stat Mike Pompeo, secretarul general al Casei Albe John Kelly şi consilierul pe probleme de securitate naţională John Bolton.

Din delegaţia nord-coreeană face parte Kim Yong Chol, un consilier de rang înalt al Kim Jong Un, care s-a întâlnit recent cu Trump la casa Albă.

”Vom soluţiona o mare problemă” şi ”o mare dilemă”, a a declarat Trump marţi, în deschiderea discuţiilor alături de delegaţiile ambilor lideri.

Şeful statului american a evocat realizarea unui ”enorm succes” împreună cu liderul nord-coreean şi preconizează că ”acesta va fi un succes. Se va face”.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.