Summitul NATO de la Bruxelles. Iohannis: „Eu doresc o întărire a statului de drept. Respect decizia CCR”

-


UPDATE 13.56: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la Bruxelles, că respectă statul de drept şi deciziile CCR în contextul în care a semnat decretul de revocare al procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

„Cred că vă amintiți: eu respect statul de drept, respect Constituția, și aceste lucruri nu le spun de slogan sau de complezență. Îmi doresc întărirea statului de drept. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate. Atunci este evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept și deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia. Niciodată nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, lupta anti-corupţie va continua în România şi după demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

„Dacă tot am ajuns la această temă, vreau să fie clar un lucru. Dacă cineva se bucură acum că lupta anticorupție încetinește, nici vorbă! Lupta anticorupție trebuie să meargă înainte. DNA este un corp de profesioniști, trebuie și va merge mai departe, cu toată forța. Iar până acum, acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a doamnei Kovesi. Au făcut treabă bună și sunt foarte bine pregătiți. Eu am sprijinit tot timpul activitatea DNA. Și o voi sprijini și de acum înainte, poate și mai mult”, a adăugat şeful statului.

 

Ştirea Iniţială:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la summitul NATO de la Bruxelles, că obiectivul principal este consolidarea laturii defensive a Alianţei, iar pentru România este importantă consolidarea securităţii în zona Mării Negre.

„Noi credem că vom obţine o prezenţă NATO în zona Mării Negre, iar brigada multinaţională va deveni o brigadă care va constitui un pol pentru securitatea din zona noastră”, a declarat Klaus Iohannis.

În acest context, preşedintele României a mai spus că doreşte o întărire a democraţiei, care se bazează pe valorile euro-atlantice.

„Eu doresc pentru ţara mea o întărire a statului de drept. Eu respect decizia CCR. Nu a fost nici un moment în care să nu respect Constituţia şi statutul de drept”, a adăugat Klaus Iohannis.

Ştire în curs de actualizare.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.