Sunt Bogdan Andone și știu bătaie

-


E o secvență magistrală în filmul „E pericoloso sporgersi” de Nae Caranfil cu actorul Marius Florea Vizante în primplan. După un moment comic în care e pe punctul să fie plesnit, umilit și părăsit de „agresor” personajul interpretat de Vizante se dă cocoș, bătăuș, Van Damme.

Mi-am amintit de asta când m-am trezit și am citit titlurile bombastice din presa sportivă: (fostul) antrenor de la FCSB l-a umilit/făcut praf pe Gigi Becali.

Bogdan Andone și-a dat demisia după ce a pierdut cu Alașkert, meci pentru calificarea în grupele Liga Europa. Dar umilința antrenorului către Becali n-a venit din faptul că FCSB s-a împiedicat acasă de o echipă pe care majoritatea suporterilor nu știu unde s-o plaseze pe harta lumii. Umilința a venit din faptul că a declarat că nu acceptă să fie huiduit pentru „decizii” pe care nu le ia el. Poate nu s-a înțeles până în ultimul rând din tribună, dar a vrut să spună că, de fapt, meciul a fost pierdut de Becali – antrenor și zeu peste tot ce înseamnă FCSB.

Cât curaj. Câtă coloană vertebrală. Ce masculinitate răpitoare.

Deja e penibil să mai vină cineva „antrenor” la FCSB și să creadă că va face ceva. De ani de zile cine calcă în ograda lui Becali știe că o să încaseze un salariu frumos și o să-și treacă în CV o echipă cu ambiții, dar evoluția profesională e egală cu 0. Faci mai mult antrenorat dacă joci Football Manager decât dacă ai impresia că ai vreun cuvânt de spus la echipa lui Gigi.

Împăunarea lui Bogdan Andone e ridicolă și comică. Ba mai mult, a reușit să se umilească și singur după ultima declarație arătând că, în esență, a venit la FCSB pentru motivele enumerate mai sus.

Acestea fiind zise, așteptăm următorul armăsar transformat în cal de bătaie pe care Gigi să-l instaleze de fațadă pe un scaun cald. Un altul care la final va spune că nu se poate lucra în condițiile pe care le cunoștea.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.