Super performanță la judo. Aur pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires

-


Judocanul Adrian Șulcă a obţinut o victorie istorică la Buenos Aires, după ce acesta a reuşit să îl învingă pe cehul Martin Bezdek și astfel să obțină medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret.

Sportivul nostru l-a învins pe campionul Slovaciei, Alex Barto, la categoria 81 de kilograme, prin ippon.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat, la postul Realitatea tv, că este o mare bucurie să avem un aur olimpic de la un clujean foarte harnic.

„Adrian Șulcă este campion olimpic la tineret. Este extraordinar, câtă tehnică, îl ia în împinge şi aterizează pe spate. Practic este aruncare prin ippon”, a subliniat Cozmin Gușă.

Potrivit acestuia, performanța judocanului Adrian Șulcă este o veste extraordinară pentru sportul românesc și România.

”Pentru sportul nostru, pentru România, pentru Judo este o vestă extraordinară şi mai mult decât atât ni se arată că cei care sunt serioşi şi se pregătesc au au şansă în viaţă chiar dacă provin din familii mai modeste din punct de vedere financiar. Adrian Șulcă va primi, în urma acestei victorii, nu doar glorie, ci şi retribuţii, eu o să îl premiez, Comitetul Olimpic o să îl premieze. E mare lucru pentru delegaţia românească”, a subliniat Adrian Șulcă.

A treia ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret are loc în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires. Delegația României pentru această competiție este formată din 34 de sportivi la 14 discipline.

Citește și:

Irina Bara și Xenia Knoll, în sferturi la dublu la turneul de la Linz

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.