„Marian Drăgulescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020! Team Romania a ajuns la 50 de sportivi calificați. Marian a reuşit două sărituri foarte bune, 14.616 şi 14.633 şi, media 14.624, e pe 6 în finală. Eliminându-se sportivii calificaţi cu echipa, el se află acum pe loc eligibil pentru Jocuri, unul din cele 3 puse în joc. Bravooo Marian!”, subliniază COSR.

Astfel, Marian Drăgulescu  ajunge la a cincea participare la JO, după Sydney, Atena, Beijing și Rio. „Marocanul” are trei medalii la Jocurile Olimpice: una de argint și două de bronz.

În cazul în care ar fi reușit să ia parte la competiția de la Tokyo, gimnastul ar fi fost hotărât să ia o decizie radicală. „Marocanul” s-ar fi retras definitiv din gimnastică, însă graţie calificării, acesta îşi va mai reprezenta încă o dată ţara la Jocurile Olimpice.

Marian Drăgulescu este unul dintre cei mai mari gimnaști români din istorie. Printre cele mai importante performanțe din cariera sa se numără 3 medalii olimpice (două medalii de bronz și una de argint la Atena, în 2004) și 16 medalii de aur la turneele europene și mondiale.

Citeşte şi:

Simona munceşte din greu pentru turneul Campioanelor de la Shenzhen