Surse din CFR: Fără concedieri nu se pot mări salariile substanțial

- 2


Dacă nu se vor face concedieri masive, angajaţii CFR nu vor putea primi o majorarea salarială mai mare de 5% care și așa va fi insuficientă dacă ne raportăm la indicele de creştere al inflaţiei, au declarat, pentru Jurnalistii.ro, surse din cadrul CFR.

De asemenea, cfr-iştii ar mai putea obţine majorarea cuantumului valorii tichetului de masă la 13 Ron şi maximum 1000 de Ron la decontarea biletelor de concediu întrucât banii nu sunt din fondul de salarii, ci din cel de 5 % care este legat de problemele sociale.

„Ne îndoim că sindicaliştii care sunt prezenţi la negocieri în aceste zile cu Administraţia vor obţine mai mult de 5 % creştere salarială maximă. Nu au cum să obţină mai mult pentru că sunt dependenţi de Administraţie sau mai bine spus la mâna ei astfel încât nemulţumirile vor persista în rândurile angajaţilor de la CFR”, au subliniat surse din cadrul CFR, pentru Jurnalistii.ro.

În acest moment, la CFR Călători nu există un buget clar pe care să se discute, la CFR Marfă s-a ajuns ca orele suplimentare, cunoscute drept festive, să se plătească la 50%, fapt ce contravine Codului muncii, iar la Infrastructură, cel mai probabil luni, se va semna prelungirea Contractului Colectiv de Muncă.

Citește și:

Sindicalist CFR, după negocieri: Ne așteaptă vremuri grele. Ceață totală în jurul Statutului feroviarului

Sindicalist CFR: Nu luăm în calcul condiționarea măririi salariilor de eventuale disponibilizări

Sindicalist: Situația salarizării de la CFR a ajuns într-un hal fără de hal. Cu ce revendicări va merge la negocieri F.N.S.I.F.

Statutul personalului feroviar se află în mâinile ministrului Șova. Interviu cu sindicalistul Viorel Istrate


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 2 comments
bookmark icon

2 thoughts on “Surse din CFR: Fără concedieri nu se pot mări salariile substanțial

  • Cum te poti numi jurnalist in momentul in care dai drumul la niste stiri fără să te documentezi? Cate inepții puteti scoate in presă?

    0
  • Doamna/ Domnule, vă respect opinia, însă consider mesajul dvs. tendenţios şi maliţios pentru că îmi dau seama că nu aţi citit ştirea până la capat. Siteul Jurnaliştii.ro scrie de luni bune despre problemele cu care se confruntă CFR cu cele trei ramuri ale sale şi vă asigur că sursele noastre sunt de încredere. Vă mulţumim că aţi accesat siteul nostru şi sperăm ca pe viitor să găsiţi la noi informaţii la fel de utile precum cele de astăzi.

    0

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.