Sute de mii de participanți la protestul pentru autostrăzi #șîeu. Dragnea: „Circari conduși de leneși”

-


Firme cu mii de angajați, primării, echipe sportive, bănci, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice au anunţat că participă la protestul „România vrea autostrăzi”. Toți își vor suspenda activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00. Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat dur pe inițiatorul mișcării #șîeu, suceveanul Ștefan Mandachi, afirmând că ar fi un circar și sugerând că președintele Klaus Iohanis ar fi în spatele acțiunii de protest. 

Protestul, inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, este un semnal puternic de alarmă pentru guvernanți privind nevoia stringentă de autostrăzi în România.

S-au alăturat protestului Consiliul Judeţean Braşov şi mai multe primării, cele mai mari fiind cele din Iaşi, Braşov şi Târgu Jiu, potrivit News.ro.

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă” care construieşte un spital la Bucureşti, protestează, la ora 15.00, în faţa Ministerului de Finanţe.

În plus, s-au alăturat protestului sindicaliştii de la ROMATSA şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS.

Și Sindicatul Naţional Sport şi Tineret – SNST – a anunțat vineri dimineață că se alătură apelului civic lansat pentru a trage un semnal de alarmă faţă de lipsa autostrăzilor din România.

„2.000 de oameni mor anual pe şoselele din România. Câţi ar fi supravieţuit dacă aveam autostrăzi? Noi tot înghiţim şi stăm tăcuţi. Dacă un angajat nu-şi ia leafa în ziua stabilită ce se întâmplă? Sau dacă firmele mele nu virează banii la stat pe data de 25 în fiecare lună? Dar cine răspunde că nu avem autostrăzi? Chiar că suntem luaţi de proşti”, a afirmat Ştefan Mandachi.

Tot la ora 15.00, Mandachi inaugurează, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova.

Ce a înțeles Dragnea din acest protest

„Niște șmecheri, care vezi doamne fac ei un metru de autostradă. La ora 12.00 au început lucrul de autostradă în Moldova, real. Ei fac circ. Noi facem autostrăzi. Ei țipă. Noi dezvoltăm România”, mai spus liderul PSD.

Dragnea a mai declarat că omul de afaceri Ștefan Mandachi, care spune că a cheltuit 100 de mii de euro ”pentru acest circ”, ”putea să-i dea la o casă de copii sau să-i doneze undeva.”

„Ce căuta spre București? Totul este circ. Rămâne la forța noastră să spunem românilor adevărul. Nu vă cer să mințiți, să manipulați, ci să fiți aceiași români curajoși. Să spuneți oamenilor ce se întâmplă, altfel îi lăsați pe acești circari conduși de leneși, nu mai știu cum să-i spun lui Iohannis, ca să nu se supere, dar și ca să te superi trebuie efort…”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Citește și: Un general american a spus că rușii ar putea ocupa România. Este cazul sau nu să intrăm în panică?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.